Pačiame Varšuvos centre atsivėrė smegduobė

Pačiame Varšuvos centre, vienoje iš centrinių gatvių, kur vyksta antrosios miesto metro linijos statybos darbai, atsivėrė 2–3 metrų gylio, 12 kvadratinių metrų ploto smegduobė.

Įtariama, kad ją išskalavo vanduo, ėmęs tekėti iš metro tunelio statybos metu pažeistos miesto  vandentiekio magistralės .

Pavojinga avarija įvyko 6 val. vietos laku. Iš dviejų gretimų septynaukščių pastatų evakuota apie 100 gyventojų.  Įtariama, kad gali būti pažeisti kelių pastatų pamatai.

Vandens išskalauta smegduobė atsivėrė  gatvėje  greta vienos centrinių Varšuvos sankryžų, kur vyksta antrosios metropoliteno linijos ir metro stotelės statybos darbai.

Liniją tiesiančio konsorciumo atstovai teigia kol kas negalį tikslai apibrėžti avarijos masto ir priežasčių. Kol kas aišku tik tiek, kad gręžiant tuneli buvo pažeistas vandentiekis. Vanduo ne tik išskalavo smegduobę, bet ir užliejo metro stotelės konstrukciją.

Šiuo metu gruntą stabilizuoti mėginama į smegduobę liejant betoną. Į posėdį susirinko Krizių valdymo centras. Dėl avarijos galutinai sutriko jau ir taip dėl metro statybos apsunkintas eismas.

Tai ne pirma rimta avarija Varšuvos metro antrosios linijos statyboje.  Rugpjūtį vandeniui užliejus ant Vyslos kranto statomą metro stotelę, teko uždaryti upės pakrante vedančios miesto  automagistralės tunelį. Kelis kartus metro statytojai miesto centre atkasė Antrojo pasaulinio karo laikų bombas.


Šiame straipsnyje: VaršuvaLenkijasmegduobė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių