Per olimpiadą – interneto cenzūra

Per Pekino olimpines žaidynes užsienio žurnalistai neturės galimybės laisvai naudotis internetu, trečiadienį pranešė olimpiadą organizuojantys Kinijos pareigūnai.

Anksčiau buvo žadama per žaidynes užtikrinti visišką žiniasklaidos laisvę.

Tūkstančiai į Kiniją atvykusių žurnalistų negalės naudotis tinklalapiais, susijusiais su šalyje uždraustu dvasiniu judėjimu „Falungong", bus užblokuoti ir kiti interneto puslapiai.

Tuo metu kinų organizacinio komiteto atstovas Sun Weide tvirtina, kad per olimpines žaidynes reporteriai turės „pakankamą" prieigą prie interneto.

Tokie Kinijos valdžios veiksmai papiktino kai kurių olimpiadoje dalyvausiančių šalių atstovus.

„Žinoma, kad tai nuvilia. Manau, kad šį reikalą spręs Tarptautinis olimpinis komitetas", - sakė Australijos olimpinės delegacijos vadovas Johnas Coates‘as.

Olimpiados spaudos centre dirbantys AFP naujienų agentūros žurnalistai teigia, kad trečiadienį neveikė daug interneto svetainių - tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos „Amnesty International", Tibeto vyriausybės tremtyje ir kiti tinklalapiai.

Antradienį „Amnesty international" išplatino ataskaitą, kurioje teigiama, kad pastaruoju metu žmogaus teisių padėtis Kinijoje pablogėjo. Plačiau apie tai galima paskaityti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių