Nuteistas moksleivei prie kaklo bombą pritvirtinęs australas

Australų bankininkas, investicijų specialistas, kuris prie vienos Sidnėjaus moksleivės kaklo buvo pritvirtinęs netikrą bombą ir bandė išgauti pinigų iš jos turtingos šeimos, antradienį sulaukė bausmės - kalėjime jam teks praleisti mažiausiai 10 metų.

52 metų Paulas Petersas, kuris pernai rugsėjį, padedant FTB, buvo areštuotas JAV ir išduotas, padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl įsilaužimo ir įsibrovimo sunkinančiomis aplinkybėmis, taip pat - paauglės sulaikymo savanaudiškais tikslais.

Šio trijų vaikų tėvo pavardė pasaulio laikraščių antraštėse sumirgėjo 2011 metų rugpjūtį, kai jis užsidėjęs kaukę įsilaužė į milijonierių Pulverių šeimos namus ir pririšo prie 18-metės Madeleine kaklo netikrą užtaisą su rašteliu, kad tai yra bomba.

Sidnėjaus teismas išgirdo, kad jis iširus santuokai, praradęs teises į savo vaikų globą, turėjo psichikos problemų. Teisėjas sakė, kad jis tikriausiai įsivaizdavo esąs savo rašyto romano „veikėju keršytoju“.

P.Petersas gydytojams sakė, kad klaidžiojo po prestižinius Sidnėjaus uosto priemiesčius, norėdamas „dar kartą išgyventi scenas iš knygos“, kurios veiksmas vyksta Honkonge, kol galiausiai įtikėjo esantis vienas iš pagrindinių veikėjų, Džonas Čanas.

Netikrą bombą prie M.Pulver kaklo jis pritvirtinęs pagal planą įvykdyti „dvigubą kerštą“ - vieną kerštą už Džoną, o kitą - už save patį.

Policija, sprogmenų specialistai ir kiti gelbėtojai suvažiavo į įvykio vietą; M.Pulver turėjo ištverti kankinamas 10 valandų, kol specialistai jau naktį nuėmė užtaisą, kuris, kaip pasirodė vėliau, tebuvo gerai parengta apgaulė.

M.Pulver buvo teisme ir stebėjo, kaip teisėjas Peteris Zahra skiria P.Petersui 13 su puse metų kalėjimo bausmę. Ji sakė esanti „patenkinta šiandienos rezultatu“ ir galvojanti, kad dabar gali „žvelgti į ateitį be Paulo Peterso vardo“, siejamo su jos vardu.

„Suprantu, kad prireiks nemažai laiko, kol susidorosiu su tuo, kas įvyko, bet šiandiena buvo svarbi, dabar teisinis procesas baigėsi, - sakė ji reporteriams prie teismo rūmų. - Man visuomet svarbu buvo ne bausmė, o žinoti, kad jis vėl nenusikals, ir buvo gera išgirsti, jog teisėjas pripažįsta traumą, kurią per jį turėjome išverti aš ir mano šeima“.

Jos tėvas Billas (Bilas) sakė, kad šeima jaučia „didžiulį palengvėjimą“.

P.Zahra sakė, kad P.Petersas po 10 metų galės prašyti paleisti jį pirma laiko, ir keistą jo nusikaltimą pavadino „bjauriu ir apgalvotu prievartavimo aktu“, įbauginusiu dabar 19-metę M.Pulver, kuri tuo metu viena namuose rengėsi egzaminams.

„Nusikaltėlis pateko į namus ginkluotas ir užsimaskavęs. Jis rado jauną merginą vieną ir pažeidžiamą“, - sakė P.Zahra.

Kaltintojai šią sensacingą bylą vadino „miesto terorizmo“ aktu, kurį pakurstė finansinis godumas.


Šiame straipsnyje: bombamoksleivėAustralija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių