Niujorke įžiebta Kalėdų eglė

Dešimtys tūkstančių žmonių antradienio vakarą susirinko prie Rockefellerio centro Niujorke, kur buvo įžiebta garsiausia Jungtinėse Valstijose kalėdinė eglė.

Žiūrovų, regis, neįbaugino prieš kelias dienas įvykęs incidentas, kai pareigūnams pavyko užkirsti kelią mėginimui susprogdinti užminuotą automobilį per Oregono sostinėje Portlande vykusią Kalėdų eglės įžiebimo ceremoniją.

Per ceremoniją prie Rockefellerio centro vyko koncertas, kuriame dalyvavo popmuzikos žvaigždė Jessica Simpson, Sheryl Crow, Joshas Grobanas, britė dainininkė Katherine Jenkins ir paauglių dievaitė Charice.

Vėliau Niujorko meras Michaelas Bloombergas padėjo įžiebti Kalėdų eglės girliandas, kurias sudaro 30 tūkst. energiją taupančių lempelių.

22,5 metro aukščio eglė, kurią padovanojo Niujorko valstijos miestelyje Mahopake gyvenantys Peteris Actonas ir jo žmona Stephanie, stovės aikštėje iki sausio 7 dienos.

Ši ceremonija vyko nepraėjus nė savaitei po Oregone įvykusio incidentui, kai vienam Somalio ir JAV pilietybę turinčiam 19-mečiui buvo pateikti kaltinimai dėl mėginimo detonuoti užminuotą automobilį per Kalėdų eglės įžiebimą Portlande.

"Ši mintis buvo atėjusi man į galvą, tačiau ji manęs neatgrasė", - sakė 44 metų Lisa Kingston, atvykusi į Niujorką iš Kanados su savo draugu. Ji norėjo savomis akimis pamatyti įvykį, kurį daugelį metų stebėdavo per televiziją.

Jai antrino 41 metų Bonnie Hixson iš Teksaso miesto Laboko.

"Tai mūsų tikėjimo laisvės ir laisvės švęsti ženklas, - sakė ji. - Man tai skelbia Kalėdų sezono pradžią".

Policija pasiruošė suvaldyti didžiules minias, uždariusi gatves ir paraginus į šį renginį vykti viešuoju transportu, o ne automobiliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių