Per Naujųjų sutikimą Filipinuose sužeista šimtai žmonių

Šimtai filipiniečių buvo sužaloti šventinių fejerverkų, nepaisant vyriausybės surengtos bauginimo kampanijos, per kurią gydytojai televizijoje demonstravo chirurgo instrumentus, įspėdami, kas gali laukti fejerverkų sužalotų linksmybių mėgėjų, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Sveikatos apsaugos ministras Francisco Duque (Fransiskas Dukė) pranešė, kad iki vakaro buvo sužalota 230 žmonių, ir šis skaičius iki vidurnakčio galėjo išaugti daugiau nei du kartus, prietaringiems filipiniečiams triukšmingai atsisveikinant su stichinių nelaimių ir politinio smurto metais.

Daugiau kaip 50 šalies ligoninių skubiosios pagalbos skyriai rengiasi sužalotų linksmybių mėgėjų antplūdžiui.

"Esame pasirengę blogiausiam", - sakė F.Duque, tikrindamas greitosios pagalbos centro pasirengimą Manilos Tondo lūšnynų rajone - liūdnai pagarsėjusiame dėl pomėgio naudoti draudžiamus fejerverkus.

Daug Filipinų gyventojų, giliai paveikti kinų tradicijos, mano, kad triukšmingų Naujųjų Metų sutikimas padeda išvyti blogį ir nelaimes. Tačiau tas prietaringumas pasireiškia tokiomis nepaprastomis priemonėmis, kaip didelių fejerverkų sprogdinimas ar šaudymas iš ginklų, nors už tai gresia areštas.

Naujųjų metų sutikimo linksmybės šalyje, kurioje dominuoja Romos Katalikų tikėjimas, tapo vienos smurtingiausių pasaulyje. Pernai per Naujųjų metų sutikimą buvo sužaloti 737 žmonės, jų dauguma nukentėjo nuo fejerverkų.


Šiame straipsnyje: 2010Filipinai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių