NATO griežčiau kalba su Rusija

NATO užsienio reikalų ministrai antradienį pareiškė, kad su Rusija negali būti tokių santykių, kokie buvo anksčiau, kol Maskva neišves savo pajėgų iš Gruzijos.

Toks pareiškimas nuskambėjo Briuselyje vykusiame neeiliniame posėdyje, kuriame buvo svarstomas Rusijos ir Gruzijos karinis konfliktas.

Pasak užsienio žiniasklaidos, dalis rusų karių buvo pastebėti paliekantys Gorio miestą, tačiau Gruzijos vidaus reikalų ministras teigia, kad tai tėra „vaidyba, siekiant sukurti iliuziją apie kariuomenės pasitraukimą".

„Mūsų santykiai su Rusija priklausys nuo to, ar ši valstybė imsis konkrečių veiksmų vykdant prezidento Dmitrijaus Medvedevo patvirtintą taikos planą, kurio šiuo metu nesilaikoma", - sakė NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis.

Jis taip pat pranešė, kad aljanso šalys nusprendė įsteigti NATO ir Gruzijos komisiją, kuri stiprins organizacijos ryšius su Tbilisiu ir patvirtino, kad Gruzija turi aiškių perspektyvų tapti NATO nare, tačiau kada tai galėtų įvykti nenurodė.

Tuo metu Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad NATO pozicija dėl karinio konflikto Gruzijoje yra „neobjektyvi" ir „šališka".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių