NATO atmeta Libijos lyderio siūlomas paliaubas ir derybas

NATO šeštadienį atmetė Libijos lyderio Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) pasiūlytas paliaubas ir derybas, pareiškusi, kad Aljanso aviacijos smūgiai prieš Tripolio režimo pajėgas bus tęsiami, kol grės pavojus civiliams gyventojams.

"Mums reikia veiksmų, o ne žodžių, - vienas Vakarų šalių karinio bloko atstovas sakė naujienų agentūrai "Reuters". - NATO Tęs operacijas, kol liausis visi išpuoliai ir grasinimai civiliams gyventojams, kol visos Kadhafi pajėgos grįš į bazes ir kai bus užtikrinta visiška, saugi ir netrikdoma galimybė teikti humanitarinė pagalba visiems žmonėms, kuriems ji reikalinga."

NATO, kuri įgyvendina Jungtinių Tautų (JT) suteiktą mandatą ginti civilius Libijos gyventojus, Tripolio režimui mėginant jėga numalšinti šalį apėmusį sukilimą, taip pat atmesdavo ankstesnius M.Kadhafi raginimus skelbti paliaubas.

"Režimas anksčiau kelis kartus skelbė paliaubas, tačiau tęsė atakas prieš miestus ir civilius gyventojus... Bet kokios paliaubos turi būti įtikinamos ir įmanomos patikrinti", - pridūrė NATO pareigūnas.

Jis atsisakė komentuoti, ar NATO nuspręstų susitikti su M.Kadhafi atstovais, jeigu būtų sudarytos sąlygos tokiems kontaktams.

M.Kadhafi anksčiau šeštadienį sakė, jog jis būtų pasirengęs deryboms, jeigu NATO "sustabdytų savo lėktuvus". Tačiau jis griežtai atsisakė trauktis iš valdžios, o Vakarų šalys šią sąlygą laiko esmine, siekiant taikos Libijoje.


Šiame straipsnyje: LibijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

VVP

VVP portretas
ANT BYBIO NATO!!!

uzsienietis

uzsienietis portretas
yra dar kelios salys afrikoje kur vyksta neramumai kaip ir libijoje, bet ten nato nesikisha...o kodel...? kishasi tik kur yra naudos tokios kaip naftos

teisingai

teisingai portretas
NATO daro, nelaukia, kol ruskiai pradės veikti, tie šventieji, juodukų mylėtojai. Teisingai sakoma, kur ruskis, tiksliau komunistas, įkelia koją, ten viskas eina velniop
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių