N. Mandelos žmona: jo kibirkštėlė jau blėsta

Kovos su apartheidu simbolis Nelsonas Mandela antradienį jau ketvirtą dieną leidžia ligoninėje, kur jam ketinama atlikti daugiau tyrimų, o jo žmona sakė, kad jo skiriamuoju ženklu tapusi „kibirkštėlė“ blėsta.

Interviu vienai vietos televizijai Graca Machel, kuri atrodė rami, nepateikė detalių apie N.Mandelos sveikatos būklę, tik sakė, jog skausminga matyti, kaip jis „sensta“.

„Noriu pasakyti, kad jo dvasia ir ta kibirkštėlė ... kažkaip blėsta“, - pirmadienį sakė ji „ENews Central Africa“ (ENCA). Tai buvo pirmasis jos interviu nuo savaitgalio, kai N.Mandela buvo paguldytas į ligoninę.

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) vyriausybės pareigūnai yra nurodę, kad buvęs prezidentas jaučiasi gerai ir joks pavojus jam kol kas negresia, tačiau atsisako spėlioti, kada jis bus išrašytas iš Pretorijos karinės ligoninės.

94 metų N.Mandela savaitgalį buvo paguldytas į ligoninę tyrimams, kurie, pasak pareigūnų, nėra neįprasti tokio amžiaus žmonėms.

„Matyti jį senstantį - tai taip pat kelia skausmą ... Supranti ir žinai, kad tai turi įvykti“, - sakė G.Machel.

N.Mandelos provaikaitė Ndileka tai pačiai televizijai sakė, kad jis susitaikė su savo būsena.

„Manau, kad jis į tai žiūri ramiai, jis susitaikė, kad tai yra senatvės dalis ir, kaip tokia, žmonijos dalis. Kažkuriuo metu priklausysi nuo kitų, jis tai priėmė“, - sakė ji.


Šiame straipsnyje: Nelsonas MandelaPietų Afrika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių