N. Mandela sveiksta namuose ir jau jaučiasi geriau

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) kovos su apartheidu simbolis Nelsonas Mandela ketvirtadienį sveiksta savo namuose Johanesburge, kur yra toliau prižiūrimas po beveik trijų ligoninėje praleistų savaičių, pranešė pareigūnai.

Gerbiamas 94 metų valstybininkas, pirmasis juodaodis PAR prezidentas, gruodžio 8 dieną buvo paguldytas į ligoninę Pretorijoje dėl plaučių infekcijos ir tulžies akmenų.

Nors trečiadienį jis buvo išrašytas, gydytojai nori, kad kol kas jis liktų Johanesburge, netoli pagrindinių šalies medicinos centrų, sakė prezidento atstovas.

Neaišku, ar ir jei taip, tai kada N.Mandela grįš į savo šeimos namus Kunu Rytų Kapo regione.

„Gydytojai vakar priėjo prie išvados, jog jis padarė pakankamą pažangą, kad būtų išrašytas“, - vietos televizijai „eNCA“ sakė prezidento atstovas ir buvęs N.Mandelos kalėjimo draugas Macas Maharajas (Makas Maharadžas).

Dabar N.Mandela prižiūrimas namuose, savo rezidencijoje prestižiniame Johanesburgo priemiestyje Hotone.

„Kada Madiba keliaus, kokiu metu, ... visiškai priklauso nuo jo paties norų. Jis darys, ką panorėjęs“, - sakė atstovas.

N.Mandela Kalėdas praleido Pretorijos ligoninėje. Tai buvo vienas ilgiausių jo gydymosi periodų ligoninėje nuo pat išėjimo iš kalėjimo 1990 metais.

Nobelio taikos premijos laureatą Kalėdų dieną aplankė žmona Graca Machal ir kiti šeimos nariai, taip pat - prezidentas Jacobas Zuma, kuris sakė, kad N.Mandela „atrodo daug geriau“.


Šiame straipsnyje: Nelsonas MandelaPietų Afrika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių