M.Romney persvara Floridoje padidėjo iki dviženklio skaičiaus

Mittas Romney Floridoje veržiasi tikėtinos pergalės, kuri gali jam užtikrinti respublikonų kandidato į prezidentus statusą, link, bet jo varžovas Newtas Gingrichas žada sunkią kovą iki pat rugpjūtį įvyksiančio partijos suvažiavimo.

Apklausos sekmadienį parodė, kad M.Romney likus dviem dienoms iki balsavimo Floridoje aiškiai pirmauja - po to, kai jo rinkimų kampanijos komanda surengė puolimą ir paleido reklamas, kuriose N.Gingrichas vaizduojamas kaip neetiškas ir prezidento darbui netinkamas žmogus.

M.Romney, buvęs Masačusetso gubernatorius ir rizikos kapitalo milijonierius, yra laikomas partijos isteblišmento favoritu ir dabar Floridoje N.Gingrichą lenkia 15 proc. - NBC ir „Marist“ apklausa parodė, kad M.Romney remia 42 proc., o N.Gingrichą - 27 proc. floridiečių.

Nauja „Miami Herald“ apklausa rodė, kad N.Gingrichas atsilieka 11 procentų.

Vildamasis pribaigti varžovą, M.Romney atnaujino puolimą kelių šimtų šalininkų akivaizdoje viename prabangiame Neiplso prekybos centre.

„Priežastis, dėl kurios (buvęs Atstovų Rūmų) pirmininkas Gingrichas išgyveno sunkų metą Floridoje, yra ta, kad Floridos žmonės žiūrėjo debatus, klausėsi pirmininko, klausėsi kitų kandidatų ir pasakė: “Žinot ką, Mittas Romney yra tas žmogus, kurį paremsime", - kalbėjo jis.

Nepaisydamas nepalankių apklausų rezultatų N.Gingrichas sakė, jog tikisi atkaklių varžybų Floridoje, kuri bus labai svarbus mūšio laukas lapkritį įvyksiančiuose rinkimuose, kai dabartinis prezidentas Barackas Obama varžysis su tuo, kas galiausiai taps Respublikonų partijos kandidatu.

N.Gingrichui liekant vis mažiau laiko atgauti pozicijas Floridoje, jis pagrindinį dėmesį ėmė skirti rinkimų kovai visos šalies mastu.

„Nueisime visą kelią iki pat (partijos) suvažiavimo, ir aš tikiu, kad Respublikonų partija neskirs kandidatu nuosaikaus, už abortus, už ginklų kontrolę, už mokesčių didinimą (pasisakančio žmogaus) iš Masačusetso“, - pareiškė jis.

68 metų N.Gingrichas šokiravo partijos isteblišmentą anksčiau šį mėnesį įveikęs 64 metų M.Romney Pietų Karolinoje, tačiau Floridoje parama buvusiam Atstovų Rūmų pirmininkui sparčiai mažėjo ir dabar atrodo, kad didelį postūmį gaus jo varžovas.

N.Gingricho kampanija šį savaitgalį sulaukė tam tikro postūmio - jį parėmė buvęs varžovas Hermanas Cainas. Buvusi Aliaskos gubernatorė Sarah Palin - Respublikonų partijos ultrakonservatyvaus Arbatėlės judėjimo favoritė - taip pat pasakė šalininkams Floridoje „balsuoti už Newtą“.

Tuo tarpu krikščionių konservatorius Rickas Santorumas, kuris populiarumu atsilieka nuo kitų pretendentų, sekmadienį sustabdė savo kampaniją Floridoje, nes į ligoninę buvo paguldyta jo duktė Bella.

Bella Santorum gimė su genetine liga - Edwardso sindromu, kuris nulemia didelę negalią ir anomalijas.

„Dėl savo jauniausios dukters Bellos sveikatos Rickas Santorumas šiandien liks su šeima“, - sakoma jo kampanijos atstovo pareiškime.

R.Santorumas laimėjo pirmąjį balsavimą Ajovoje, bet vėliau jo kampanija ėmė strigti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių