Mirė legendinis muzikantas ir N. Jones tėvas R. Shankaras

Legendinis Indijos sitaristas Ravi Shankaras, kuris padarė didelę įtaką Vakarų muzikantams, pradedant „The Beatles“ ir baigiant Yehudi Menuhinu, mirė, jam buvo 92 metai, trečiadienį pranešė pareigūnai.

R.Shankaras, kuris taip pat yra amerikiečių dainininkės ir dainų kūrėjos Norah Jones tėvas, mirė ligoninėje San Diege, kur buvo rengiamasi atlikti jam operaciją, pranešė Indijos televizijos.

Indijos premjeras Manmohanas Singhas sakė liūdintis dėl R.Shankaro mirties ir pavadino šį muzikantą „nacionaline brangenybe ir Indijos kultūrinio paveldo ambasadoriumi pasaulyje“.

„Gedžiu (dėl) muzikos genijaus ir gero žmogaus mirties“, - „Twitter“ parašė Indijos ambasadorė Jungtinėse Valstijose Nirupama Menon Rao.

R.Shankaras, kuris pastaraisiais metais gyveno Kalifornijoje, gimė aukštakastėje bengalų brahmanų šeimoje šventajame hinduistų mieste Varanasyje Šiaurės Indijoje, 1920 metų balandžio 7 dieną.

Jis mokė sitaru groti artimą draugą, dabar jau mirusį „bitlą“ George'ą Harrisoną ir bendradarbiavo su juo dėl kelių projektų, tarp kurių yra novatoriškas 1971 metų koncertas Bangladešui.

„The Beatles“ R.Shankarą pavadino „pasaulio muzikos krikštatėviu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių