Mirė australų ryklių ekspertas Ronas Tayloras

Australų ryklių ekspertas Ronas Tayloras, jūrų gyvūnų filmavimo po vandeniu pionierius, kuris dirbo ir prie blokbasterio „Nasrai“, sekmadienį Sidnėjuje mirė.

R.Taylorui, kuris sirgo mieloma, buvo 78 metai, pranešė „Australian Broadcasting Corporation“.

Drauge su žmona Valerie R.Tayloras buvo povandeninės kinematografijos pionierius ir didžiuosius baltuosius ryklius filmuodavo be narams skirto apsauginio narvo.

Dėl tokių įgūdžių jį pasitelkė Holivudo režisierius Stevenas Spielbergas, kai kūrė savo filmą „Nasrai“. Taylorai tada padėjo nufilmuoti medžiagą su tikrais rykliais.

R.Tayloras buvo žvejybos žeberklais entuziastas, bet paskui nusprendė nebežudyti jūrų gyvūnų ir vietoje to „medžioti juos su kamera“.

Jis yra sakęs, jog „Nasrai“ reiškė, kad „žmonės leidosi į vendetą žudyti ryklių“, nes po filmo ėmė bijoti šių padarų, nors juosta ir buvo vaidybinė.

„Valerie ir aš sulaukėme daug kritikos, nes dalyvavome filme, kuris daugybę žmonių atgrasė nuo mokymosi nardyti“, - sakė jis.

R.Tayloras, kuriam, kaip pranešama, rykliai kelis kartus buvo įkandę, 2003 metais buvo apdovanotas Australijos ordinu už indėlį į gamtos apsaugą per jūrinę kinematografiją ir fotografiją.


Šiame straipsnyje: rykliaifilmas Nasrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių