Ministras: Izraelis pasirengęs 30 dienų karui po smūgio Iranui

Izraelis yra pasirengęs 30 dienų karui daugelyje frontų, jeigu nuspręstų smogti Iranui, be to, tokiam susidūrimui „yra pasirengęs kaip niekada anksčiau“, trečiadienį pareiškė tarnybą baigiantis vidaus fronto gynybos ministras.

Interviu laikraščiui „Maariv“ Matanas Vilnai (Matanas Vilnajus) sakė, kad Izraelis yra pasirengęs susidūrimo su Iranu pasekmėms, kurių gali atsirasti, jeigu žydų valstybė nuspręstų smogti Irano branduoliniams objektams.

Tačiau jis perspėjo, kad bet kokie kariniai veiksmai turėtų būti gerai apsvarstyti ir įvertinti, ir perspėjo, kad Izraelis turėtų „visuomet koordinuoti“ savo veiksmus su Jungtinėmis Valstijomis.

„Įvertinimai (parengti) karui, kuris truks 30 dienų keliais frontais“, - sakė jis ir pakartojo kitų Izraelio aukšto rango pareigūnų prognozes, kad žydų valstybė tokio susirėmimo atveju netektų maždaug 500 gyvybių.

„Gali būti, kad aukų bus mažiau, bet jų gali būti ir daugiau, tai - scenarijus, kuriam rengiamės pagal geriausių ekspertų (vertinimus)“, - sakė jis.

Pastarosiomis savaitėmis vis intensyviau spėliojama, kad Izraelis gali atakuoti Irano branduolinę programą, kuria, žydų valstybės ir didelės tarptautinės bendruomenės dalies manymu, maskuojamas siekis pasigaminti branduolinių ginklų.

Teheranas tokius kaltinimus kategoriškai neigia ir tvirtina, kad jo programos tikslai yra taikūs - elektros gamyba ir medicina.

Intensyvėjant gandams, stebėtojai Izraelyje reiškė susirūpinimą šalies pasirengimu galimam karui, tačiau M.Vilnai atmetė tokį susirūpinimą ir sakė, kad „isterijai priežasčių nėra“.

„Autoritetingiausiai galiu pasakyti, kad vidaus frontas yra pasirengęs kaip niekada anksčiau per (visą) šalies istoriją“, - sakė jis.

M.Vilnai turi pakeisti buvęs vidaus saugumo ministras ir buvęs vidaus žvalgybos agentūros „Shin Bet“ vadovas Avi Dichteris (Avis Dichteris).

Vidaus fronto gynybos posto, iš kurio M.Vilnai traukiasi prieš tapdamas ambasadoriumi Kinijoje, kaip pranešama, atsisakė nemažai kitų aukščiausio rango pareigūnų.

Izraelis, kaip mano daugelis, turi vienintelį regione, nors oficialiai ir nedeklaruotą, branduolinių ginklų arsenalą.


Šiame straipsnyje: IzraelisIranaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Dieve saugok zeme nuo zydu savinaudos, ar mums reikalingas paskutinis pasaulinis karas? Negi mes turim kenteti, vien tam kad zydai nori dominuoti pasaulyje? Tai dabar pasakykit kas blogesni ar naciai ar dabartiniai zydai, uzeme svetimas zemes ir norintis parklubdyti pasauli?

Bolševikas

Bolševikas portretas
Skrenda lėktuvu gretimose vietose žydas ir arabas. Žydas nusiavė batus, ilsisi. Arabas jam sako: -Klausyk, prieteliau, būk draugas. Iš krašto sėdi, atnešk man stiklinę apelsinų sulčių. Žydas – vaikinas taikus ir flegmatiškas, gūžtelėjo pečiais ir nuėjo. Tuo metu arabas greitai primyžo žydui į batus. Atskrido. Žydas sukišo kojas į batus, pajuto, kad šlapia ir sako, galvą linguodamas: -Tol nėbus taikos Ahrtimosė Rhytosė, kol ahrabai miš žydams y batus, o žydai ahrabams – i apėlsynu sultis.

zydelio

zydelio portretas
trumpa atmintis, iesko nuotykiu ant savo s.u.b.i.n.e.s.Nori revanso
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių