Meksikoje žmonės švenčia, nes žmonės išgyveno „pasaulio pabaigą“

Dešimtys tūkstančių mistikų, hipių ir turistų penktadienį senovinių majų piramidžių Meksikos pietryčiuose papėdėje šventė tai, kad Žemė pergyveno dieną, kurią, kaip kai kas tikėjo, turėjo ateiti pasaulio pabaiga.

„Naujojo amžiaus“ fantazuotojai, alternatyvaus gyvenimo būdo guru ir smalsuoliai iš viso pasaulio suvažiavo į majų miestų griuvėsius paminėti 13-ojo baktuno – maždaug 400 metų trukmės periodo – pagal majų „ilgojo skaičiavimo“ kalendorių pabaigos.

Paneigdami plačiai paskleistą mitą, kad majai išpranašavo kažkokią apokalipsę 2012 metų gruodžio 21 dieną, jie šventė pradžią to, kas, kaip viliasi, bus nauja ir geresnė žmonijai era.

Meksikoje patekėjus saulei ir Žemei toliau sukantis, į majų žemę suvažiavę turistai reiškė padėką.

„Tai – transformacija, Vandenio eros aušra“, – sakė 33 metų Džona Boltas, radijo laidų vedėjas iš Šiaurės Karolinos, kuris su savimi atsivežė didelį kvarco kristalą energijai iš šios šventos vietos „krauti“.

„Tikimės, kad visų norai ir meilė, ir šviesa, susikoncentravę šią dieną, padės pažadinti kitus tiesiog geresniam gyvenimo būdui“, – sakė jis.

13-ojo baktuno ir, tuo pačiu, 5 125 metų trukmės ciklo pagal majų kalendorių pabaiga sukėlė baimių visame pasaulyje – kai kas tikėjo, kad ateina Armagedonas ar gali įvykti mažesnio masto katastrofų.

Vienas JAV mokslininkas 7-ajame dešimtmetyje tvirtino, kad 13-ojo baktuno pabaigą majai galėjo sieti su kokiais nors galimais apokaliptiniais įvykiais. Laikui bėgant ši mintis kai kam išsirutuliojo į idėją, kad majų kalendorius prognozuoja pasaulio pabaigą.

Internete – ypač pastaraisiais mėnesiais – cirkuliavo nuogąstavimai dėl galimų masinių savižudybių, didelių elektros tiekimo sutrikimų, gamtinių katastrofų, epidemijų ar Žemės link skriejančio kokio nors asteroido.

Galiausiai nebuvo jokių pranešimų apie gamtines ar žmogaus sukeltas katastrofas, susijusias su pasaulio pabaigos prognozėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių