Meksikoje per riaušes kalėjime žuvo 17 žmonių

Vienuolika kalinių ir šeši sargybiniai žuvo antradienį per ginkluotus susirėmimus viename kalėjime šiaurės Meksikoje, įsiplieskusius per kalinių mėginimą pabėgti, pranešė valstijos saugumo pareigūnai.

Susirėmimai kilo, kai sargai stengėsi „sutrukdyti kalinių mėginimą pabėgti iš kalėjimo“ Gomes Palasijaus mieste, sakoma Durango valstijos viešojo saugumo biuro pranešime.

Kilus kalinių maištui, įstaigoje buvo įjungti pavojaus skambučiai, o bėgliai apšaudė sargybinių bokštelius ir kalėjimo viršininko biurą, pridūrė pareigūnai.

Per šį susišaudymą grupė kalinių mėgino pabėgti tuneliais ir perlipdami tvorą. Sargybiniai iš pradžių šaudė į orą, bet vėliau pradėjo atsišaudyti, taikydamiesi į kalinius.

Galiausiai į kalėjimą buvo pasiųsti kariai, kurie sužlugdė pabėgimą ir padėjo susigrąžinti kontrolę šioje įstaigoje.

Masiniai pabėgimai iš kalėjimų - nuolat atsikartojanti problema Meksikoje. Rugsėjį 131 kalinys sugebėjo pabėgti per priekinius vartus iš kalėjimo Piedras Negraso mieste, esančiame prie sienos su JAV.

Per pastaruosius dvejus metus Meksikoje per 14 pabėgimų iš kalėjimų į laisvę ištrūko 521 kalinys, o pataisos įstaigose buvo įvykdytos 352 žmogžudystės, nurodė Nacionalinį žmogaus teisių komisija.

Kaip teigia ši vyriausybinė institucija, kaliniams dažnai slapta atgabenama narkotikų, ginklų ir netgi prostitučių, o kalinių gaujos kovoja tarpusavyje dėl kalėjimų ekonomikos valdymo.

Vasarį per pabėgimą iš kalėjimo šiaurinėje Nuevo Leono valstijoje 44 kaliniai buvo nužudyti, kilus susirėmimui tarp dviejų priešiškų narkotikų kontrabandos kartelių narių.

Komisija nurodė, kad 60 proc. kalėjimų Meksikoje kontroliuoja organizuotos nusikalstamos grupuotės.

Meksikoje veikia 419 kalėjimų, iš kurių 13 valdo federalinė vyriausybė, o likusius - valstijų ir savivaldos institucijos.


Šiame straipsnyje: kalėjimasriaušėsMeksika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių