M.Chodorkovskis: kaltintojų argumentai rodo jo nekaltumą

Buvęs Rusijos naftos bendrovės "Jukos" vadovas Michailas Chodorkovskis mano, kad per 19 antrojo teismo proceso mėnesių prokuratūrai taip ir nepavyko įrodyti jo kaltės.

"Aš teigiau teisme, kad visi mano veiksmai teisėti, o kaltintojai taip ir neįrodė jų neteisėtumo", - teisme sakė M.Chodrokovskis.

"Mano oponentai įrodinėjo, kad "Jukos" turėjo akcijų paketą, po to ir 100 proc. antrinių įmonių akcijų. Aš sutinku su prokuratūros įrodytais faktais, bet pateikti juos kaip kaltinimą galima tik pagal užsakymą. Įrodyta, kad aš vadovavau "Jukos" ir man buvo pavaldūs jos darbuotojai", - sakė jis.

Daugelis jo teiginių sukėlė esančiųjų teismo salėje juoką.

2005 metais M.Chodorkovskis ir buvęs tarptautinio finansinio susivienijimo "Menatep" vadovas Platonas Lebedevas buvo nuteisti pagal kaltinimus sukčiavimu ir vengimu mokėti mokesčius. Dabar baigiasi antrasis procesas, kuriame prokuratūra teigė, kad teisiamieji pagrobė iš "Jukos" antrinių bendrovių naftos už 27 mlrd. dolerių.

Nei M.Chodorkovskis, nei P.Lebedevas nepripažino savo kaltės nei pirmajame, nei antrajame procese, kuriuos teisiamieji vadina politiškai motyvuotais.

Valstybės kaltintojai paprašė nuteisti M.Chodorkovskį ir P.Lebedevą 14 metų laisvės atėmimu. Jei jam būtų skirta tokia bausmė, M.Chodorkovskis galėtų išeiti į laisvę ne anksčiau kaip 2017 metais - dabartinis jo bausmės terminas baigiasi po metų.


Šiame straipsnyje: M.Chodorkovskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių