Maskvoje uždaryta centrinė Maniežo aikštė (papildyta 16:55 val.)

Policija uždarė žmonėms lankytis Maniežo aikštę Maskvoje.

Pasak agentūros „Interfax“ korespondento, aikštėje montuojama scena kandidato į Rusijos prezidentus Vladimiro Putino šalininkų mitingui.

Aikštę apsupo policija, uždarytas įėjimas į metropoliteną iš aikštės ir prekybos centro pusės. Be Maniežo aikštės, scena rengiama netoli esančioje Revoliucijos aikštėje prie paminklo Karlui Marxui (Karlui Marksui).

Mitingas su šūkiu „Pasirinkimas padarytas“, kurį, kai kuriais duomenimis, organizuoja judėjimas „Naši“, turi prasidėti Maniežo aikštėje 21 val. 30 min. Maskvos laiku - netrukus po to, kai bus uždarytos rinkimų apylinkės Rusijos teritorijoje. Manoma, kad mitinge dalyvaus maždaug 10 tūkst. žmonių.

Į mitingą Revoliucijos aikštėje numatoma sukviesti maždaug 1 tūkst. žmonių. Šį mitingą organizuoja judėjimas „Vieningosios Rusijos “Jaunoji Gvardija".

Iš viso kovo 4 ir 5 dienomis Maskvoje vyks keliasdešimt mitingų, kuriuos rengia judėjimai „Vieningosios Rusijos“ Jaunoji Gvardija„, “Naši„ ir “Jaunoji Rusija".

Beveik visi šie mitingai vyks ir kovo 4, ir kovo 5 dienomis Maskvos centre, tose pačiose vietose, tarp kurių yra Maniežo aikštė ir Lubianka.

Tuo pačiu laiku su V.Putino šalininkų mitingais Maskvoje vyks kelios opozicijos akcijos. Didžiausia iš jų turi vykti kovo 5 dieną A.Puškino aikštėje.

Papildyta 16:55 val.

Kremlių remiantys jaunimo judėjimai „Naši“ ir „Plienas“ kovo 5 dieną į Maniežo aikštę ateis tuo pačiu laiku, kai vyks opozicijos akcija.

„19 valandą Maniežo aikštėje vyks mūsų akcija, mitinguose kovo 5 dieną “Naši„ apgins Rusijos piliečių padarytą pasirinkimą“, - pranešė agentūrai „Interfax“ sekmadienį judėjimo spaudos tarnyba.

Ji patikslino, kad kovo 5 dieną aktyvistai taip pat dalyvaus mitinge Lubiankoje, kurį organizuoja „Vieningų veiksmų štabas“.

„Tą dieną keli tūkstančiai judėjimo “Naši„ ir “Plienas„ aktyvistų dalyvaus masiniuose renginiuose Maskvos gatvėse, kad pasipriešintų bet kuriems neteisėtiems opozicionierių mėginimams destabilizuoti situaciją ir sukelti abejonių Rusijos prezidento rinkimų rezultatais“, - sakė spaudos tarnybos darbuotojas.

Kaip jau pranešta, Maskvos valdžia ketvirtadienį leido opozicijai surengti kovo 5 dieną mitingą „Už sąžiningus rinkimus“ Maskvos centre - nuo 19 val. iki 20 val. A.Puškino aikštėje.

Jeigu susirinks daug žmonių, numatoma sustabdyti eismą Tverės gatve.

Tarp akcijos organizatorių - opozicionieriai Borisas Nemcovas ir Sergejus Udalcovas. Iš pradžių jie norėjo surengti akcija Lubiankoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių