Maskvoje tūpdamas lėktuvas subyrėjo, žuvo keturi žmonės

Maskvos Vnukovo oro uoste tūpdamas iš Čekijos miesto Pardubicos atskridęs bendrovės „Red Wings“ lėktuvas Tu-204 su aštuoniais žmonėmis neišsilaikė tūpimo take, suskilo į tris dalis, užsidegė dešinysis sparnas, vietoje žuvo du žmonės, į Maskvos 17-ąją ligoninę nuvežta mirė sužeista 27-erių moteris, vėliau praneša ir dar apie vieno sužeistojo mirtį.

Pirmoji informacija apie šią nelaimę pasirodė 16 val. 40 min. Maskvos (14 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Iš Čekijos atskridęs lėktuvas pralaužė tūpimo ir kilimo tako aptvarą, atsidūrė šalia Kijevo plento, subyrėjo į kelias dalis ir užsidegė.

Pasak „Interfax“ reporterio, lėktuvo kabina atsiskyrė nuo korpuso ir nukrito tiesiai ant Kijevo plento šalikelės. Korpusas su sugniuždyta uodega liko už aptvaro.

Nepaprastųjų situacijų ministerija (NSM) pranešė, kad nuo smūgio į žemę užsidegė dešinysis lėktuvo sparnas, gaisro apimtas plotas buvo apie 100 kvadratinių metrų. Gaisras buvo užgesintas 17 val. 03 min. (15 val. 03 min).

Vėliau buvo pranešta apie du žuvusius. Pasak sostinės sveikatos departamento, abu vilkėjo pilotų uniformas. Vienas įvykio liudininkų per televizijos kanalą „Rossija-24“ pranešė, kad žuvusieji gulėjo ant plento lėktuvo krėsluose.

„Interfax“ šaltinis teisėsaugos organuose pranešė žuvusiųjų pavardes - įgulos vadas Genadijus Šmeliovas ir antrasis pilotas Ostašenka.

Tada Maskvos sveikatos departamentas pranešė, kad 17-oje miesto ligoninėje mirė po Tu-204 sudužimo paguldyta 27-erių mergina. Dar du nukentėjusieji nuvežti į I-ąją ligoninę, vienas - į 7-ąją ligoninę, kitas - į Sklifosovskio mokslinio tyrimo institutą. Visų sužeistųjų būklė sunki, visiems - kaukolės smegenų traumos.

Dar kiek vėliau Vidaus reikalų ministerija pranešė, jog žuvo keturi žmonės.

NSM Maskvos valdybos atstovas pranešė, kad keli į Vnukovo oro uostą skridę lėktuvai buvo nukreipti į Domodedovą. 18 val. 30 min. Vnukovo oro uostas atnaujino darbą.

Eismas Kijevo plentu iš dalies atkurtas - mašinos juda viena juosta.

Dėl šios nelaimės iškelta baudžiamoji byla dėl skrydžių saugumo taisyklių pažeidimo, sakė Tyrimų komiteto oficialusis atstovas Vladimiras Markinas.

„Tyrėjai atvyko į įvykio vietą. Šio metu vyksta pasitarimas, kuriam pirmininkauja Tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Bastrykinas“ - nurodė jis.

Oro uosto dispečerinės darbuotojas agentūrai „Interfax“ sakė, kad avarinio tūpimo priežastis galėjo būti pilotavimo klaida arba lėktuvo gedimas.

Apie šią nelaimę pranešta prezidentui Vladimirui Putinui ir premjerui Dmitrijui Medvedevui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių