Maskvoje mirė Lenino dukterėčia

Sovietų vado Vladimiro Lenino dukterėčia Olga Uljanova mirė penktadienį Maskvoje, penktadienį pranešama Uljanovo srities gubernatoriaus ir vyriausybės tinklalapyje.

"Olga Dmitrijevna Uljanova - Vladimiro Lenino jaunesniojo brolio Dmitrijaus duktė - mirė kovo 25 dieną Maskvoje eidama 90 metus. Ji buvo paskutinė tiesioginė Uljanovų šeimos palikuonė", - rašoma gubernatoriaus tinklalapyje.

O.Uljanova baigė Maskvos universiteto chemijos fakultetą. Apgynė kandidato disertaciją, tapo docente universitete. Žurnalistų sąjungos narė. Paskelbė kelias knygas ir daugiau kaip 150 straipsnių apie V.Leniną, Uljanovų šeimą. Įvertinta valstybiniais apdovanojimais, tarp kurių Darbo Raudonosios Vėliavos ordinas.

Sovietų valstybės įkūrėjas V.Leninas (tikroji pavardė Uljanovas) gimė Simbirsko mieste (nuo 1924 metų vadinamas Uljanovsku) 1870 metų balandžio 22 dieną, o mirė 1924 metais sausio 21 metais Gorkose (Maskvos sritis).

2007 metų lapkritį O.Uljanova pasisakė prieš jos dėdės, V.Lenino perlaidojimą.

"Tai nesąmonė. Paprasčiausia tie, kurie nekenčia Vladimiro Iljičiaus, negali nusiraminti, kad Leninas palaidotas Mauzoliejuje. Visą laiką tas dalykas kažkam kelia nerimą: girdi, reikia jį perlaidoti. O kam reikia? Tie, kurie sako, kad jį reikia perlaidoti, yra paprasčiausi piktadariai", - pareiškė O.Uljanova.

Lenino dukterėčia sakė, kad vadas ir taip palaidotas, beje, kaip reikalauja krikščioniški papročiai - trijų metrų gylyje, todėl perlaidoti jokios būtinybės nėra.

O.Uljanova pažymėjo, kad Mauzoliejuje lankosi ne dažnai. "Kai augo dukra, ją ten vesdavau. Paskutinį kartą buvau Mauzoliejuje prieš pusantrų metų. Kai ten ateinu, mane pasitinka vienas darbuotojų ir lydi po Mauzoliejų", - pasakojo ji.

Ji pareiškė, kad Leninas buvo prieš caro šeimos sušaudymą.

"Aš pažįstu šeimą. Žinau, kaip Uljanovai, Krupskaja tai vertino. Žinau, kad Vladimiras Iljičius nenorėjo, kad caro šeima būtų sušaudyta. Jis nesutiko su tuo", - sakė O.Uljanova.

 


Šiame straipsnyje: Leninas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
artefaktas

Gerulis straipnis

Gerulis straipnis portretas
"...o mirė 1924 metais sausio 21 metais Gorkose (Maskvos sritis)." Na, bent jau redaktorių laikraštis turi? Apie kitas, straipsnio klaidas geriau patylėti... Nors vertimas (greičiausiai) ir daromas su "google translate", bet vis vien, užmeskite kas nors akį į straipsnio vertimą :).
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių