Maskvai – dar vienas Vašingtono įspėjimas

Jungtinių Valstijų prezidentas George‘as W. Bushas pareikalavo, kad Rusija nutrauktų ugnį ir išvestų savo ginkluotąsias pajėgas iš Gruzijos, skelbia naujienų agentūra „Associated Press".

„Rusija įsiveržė į suverenią kaimyninę šalį ir kelia grėsmę demokratiškai išrinktai šios šalies vyriausybei. Tokie veiksmai yra netoleruotini XXI amžiuje", - pirmadienį pareiškė G.W.Bushas.

JAV prezidentas paragino Rusiją „baigti dramatišką ir brutalų smurto eskalavimą" Gruzijoje ir sutikti su tarptautinių tarpininkų siūloma sutartimi, kuri padėtų išspręsti krizę.

Pasak G.W.Busho, didelį nerimą kelia tai, kad Rusija, kuri, anot Gruzijos pareigūnų, padalijo šalį į dvi dalis, gali bombarduoti civilinį oro uostą Tbilisyje ir užimti šį miestą.

Rusijos veiksmai privertė „rimtai susimąstyti apie šios šalies ketinimus Gruzijoje bei visame regione" ir „smarkiai pakenkė Rusijos autoritetui pasaulyje", teigia JAV vadovas.

Tuo metu kitas neįvardintas aukšto rango JAV pareigūnas pareiškė, kad JAV ir jos sąjungininkės įtarė, kad Rusija jau kurį laiką planavo invaziją ir sąmoningai išprovokavo konfliktą prorusiškoms pajėgoms Pietų Osetijoje puldinėjant Gruzijos kaimus.

Valstybės departamento duomenimis, iš Gruzijos buvo evakuota daugiau kaip 170 amerikiečių, tarp jų ir diplomatų šeimų nariai, kurie buvo nugabenti į kaimyninę Armėniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių