Malyje dislokuota jau 2 000 Prancūzijos karių

Malyje šiuo metu yra 2 000 Prancūzijos karių, dalyvaujančių kampanijoje prieš islamistus kovotojus, kontroliuojančius šiaurinį šios šalies regioną, šeštadienį pranešė gynybos ministras Jeanas Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas).

Karių buvo 200 daugiau nei ankstesnę dieną, ministras sakė per vizitą rytiniame Loriano uostamiestyje, pridūręs, jog dar 900 Prancūzijos karių palaiko šią operaciją bazėse, esančiose ne Malyje.

Prancūzijos gynybos pareigūnai šeštadienį sakė, kad jie niekada netvirtino, jog jų šalies kontingentas buvusioje kolonijoje bus didinamas iki 2 500 karių, nors šį skaičių dažnai minėdavo žiniasklaida.

J.Y.Le Drianas šeštadienį sakė, kad „galbūt eisime dar toliau“, taip pat nurodė, kad „bet kokiu atveju šiai operacijai bus mobilizuoti apie 4 000 karių“ Malyje ir kitur.

Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrija (ECOWAS) pažadėjo prisidėti prie Prancūzijos pastangų, pasiųsdama iš viso apie 5 800 karių. Tačiau tik apie šimtas jų jau yra pasiekę Malį.

Vakarų Afrikos lyderiai šeštadienį susitiko Dramblio Kaulo Krante tartis dėl galimybių paspartinti dislokavimą.

Prancūzija savo intervenciją pradėjo sausio 11 dieną, kai su tarptautinių teroristų tinklu „al Qaeda“ susiję sukilėliai pajudėjo iš savo šiaurinių tvirtovių į pietus, sukeldami pavojų Malio sostinei Bamakui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
gerai tegu papurto tuos dykaduonius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių