Magnato A. Lebedevo sūnus: kalėjime jam grėstų būti nužudytam

Milijardierius Kremliaus kritikas ir žiniasklaidos magnatas Aleksandras Lebedevas gali būti nužudytas, jeigu būtų pasiųstas į kalėjimą Rusijoje dėl smūgio vienam televizijos pokalbių laidos dalyviui, sekmadienį pareiškė jo sūnus.

Jevgenijus Lebedevas sakė BBC televizijai Londone, kur jis vadovauja Lebedevų šeimai priklausantiems laikraščiams, kad jo tėvas susitaikė su galimybe atsidurti už grotų, kai rugsėjį buvo apkaltintas chuliganizmu, tačiau esą baiminasi dėl savo gyvybės.

„Jis mano, kad tikriausiai (bus pasiųstas į kalėjimą, - sakė sūnus. - Blogiau, kad taip pat esame įsitikinę, jog buvo sudarytas kontraktas dėl jo galvos, jeigu jis patektų į kalėjimą - tarp kai kurių piktavalių elementų, su kuriais jo keliai buvo susikirtę praeityje per jo antikorupcinę kampaniją.“

„Tokioje vietoje žmogų lengva pašalinti. Tai kelia susirūpinimą“, - pridūrė jis.

J.Lebedevas sakė, kad jo tėvui gresia iki septynerių metų laisvės atėmimo, tačiau teigė, kad toks nuosprendis būtų „visiškai neproporcingas“ jo veiksmams.

Jevgenijus paragino Rusijos institucijas apsaugoti jo tėvą.

„Tikrai tikiuosi, kad Rusijos vyriausybė atkreips į tai dėmesį, nes jeigu jam kas nors nutiks, aišku, kad ji bus kaltinama, net jeigu niekaip nebūtų su tuo susijusi“, - pažymėjo jis.

Lebedevams priklauso Didžiosios Britanijos laikraščiai „The Independent“ ir „Evening Standard“, taip pat labiausiai Rusijos vyriausybę kritikuojantis opozicijos dienraštis „Novaja gazeta“.

52 metų Aleksandras Lebedevas, buvęs KGB agentas, trenkė kumščiu į veidą garsiam nekilnojamojo turto agentui Sergejui Polonskiui, kilus ginčui per vieną Rusijos televizijos pokalbių laidą pernai rugsėjo 16 dieną.

Jam buvo pateikti kaltinimai dėl chuliganizmo, už kurį gali būti skirta iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė, taip pat užpuolimo, už kurį gresia iki dvejų metų kalėjimo.

Dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, numatyta už chuliganizmą ir užpuolimą, motyvuotą politinės, ideologinės, rasinės, nacionalinės arba religinės neapykantos, arba neapykantos konkrečiai socialinei grupei, anksčiau šiais metais buvo skirta trims Rusijos merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ narėms.

Likus mėnesiui iki kaltinimų pateikimo Aleksandras Lebedevas sakė ketinantis išparduoti dalį savo turto Maskvoje dėl nepaliaujamo Kremliaus vadovaujamų saugumo tarnybų spaudimo, kai buvo pranešta apie kelis reidus prieš jo pagrindinį banką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių