Madrido taryba pageidauja M. Thatcher gatvės

Ispanijos sostinę valdanti konservatorių taryba penktadienį pareiškė norinti vieną gatvių Madride pavadinti britų premjerės Margaret Thatcher (Margaret Tečer) vardu, nors jos palikimas po mirties tebevertinamas poliarizuotai kaip ir jai gyvai esant.

Sostinės Menų, sporto ir turizmo departamentas tokį pasiūlymą oficialiai pateiks pirmadienį. Paskui, balandžio 24 dieną, dėl šio pasiūlymo bus balsuojama tarybos posėdyje, sakė rotušės atstovas spaudai; tarybos daugumą sudaro valdančiosios Liaudies partijos nariai.

Savo tinklaraštyje Madrido merė Ana Botella (Ana Botelja), buvusio Ispanijos premjero Jose Maria Aznar (Chosė Marijos Asnaro) žmona, britų premjerę M.Thatcher vadina „novagoriška moterimi“, kuri supratusi, kad ekonomikos nuosmukis Didžiojoje Britanijoje yra „moralės ir vertybių krizės padarinys“.

„Jos įsitikinimų tvirtumas, sprendimų priėmimo aiškumas bei autoritetas leido Didžiajai Britanijai atsigauti ir grįžti į lyderės poziciją“, - pridūrė A.Botella.

Tuo tarpu Madrido kairieji politikai sako balsuosią prieš M.Thacher gatvės įteisinimą, nes anot jų, „ jos ne tik ideologija yra visiškai antagonistinė Socialistų partijos ideologijai, bet ir ji niekada neturėjo kokio nors ypatingo ryšio su Madridu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių