M. Saakašvilis pripažino pralaimėjimą parlamento rinkimuose

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis antradienį pripažino pralaimėjimą savo valdančiosios partijos - Vieningojo nacionalinio judėjimo - pralaimėjimą pirmadienį vykusiuose parlamento rinkimuose opozicijos koalicijai „Gruzijos svajonė“, vadovaujamai milijardieriaus magnato Bidzinos Ivanišvilio.

„Aišku, kad “Gruzijos svajonė„ užsitikrino daugumą“ 150 vietų parlamente, M.Saakašvilis pareiškė kalbėdamas per televiziją.

Nenurodydamas, kaip pasiskirstė vietos parlamente, jis pareiškė, kad „Gruzijos svajonė“ jame sudarys daugumą.

„Tai reiškia, kad parlamentinė dauguma privalo formuoti naują vyriausybę ir aš, kaip prezidentas, pagal konstituciją palengvinsiu šį procesą“, - sakė jis.

Jis taip pat nurodė, kad nuo 2003 metų vadinamosios Rožių revoliucijos Gruzijoje dominavęs Vieningasis nacionalinis judėjimas liks opozicijoje.

„Mes kaip opozicinė jėga kovosime už mūsų šalies ateitį“, - pridūrė M. Saakašvilis.

Jis taip pat sakė, jog nepaisant jo partiją ir opoziciją skiriančių „gilių nesutarimų“, „demokratija veikia, ir sprendimą priima Gruzijos žmonės, o mes tai giliai gerbiame“.

M.Saakašvilis pripažino pralaimėjęs rinkimus po to, kai kilęs skandalas dėl kankinimų kalėjimuose, likus kelioms dienoms iki balsavimo, išprovokavo protestų bangą visoje šalyje, kurios vyriausybę palaiko Vakarų palaikomoje.

B.Ivanišvilis apie savo pergalę rinkimuose paskelbė tuojau po balsavimo pirmadienį, kai balsavusiųjų apklausų rezultatai parodė, jog jo koalicija surinktų balsų skaičiumi lenkia valdančiąją partiją.

Remiantis negalutiniais antradienį paskelbtais rezultatais, opozicinė koalicija „Gruzijos svajonė“ surinko 53,19 proc., o Vieningasis nacionalinis judėjimas - 41,51 proc. rinkėjų balsų. Tokie duomenys buvo gauti paskelbus proporcinio balsavimo, kuris nulems 77 iš 150 vietų parlamente, rezultatus iš ketvirtadaliui rinkimų apylinkių.


Šiame straipsnyje: Gruzijarinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

griauzk desra

griauzk desra portretas
taip turi ir pas mus perrinktas seimas nes jau nebeimanoma taikitis su sitais vagimis akiplesomis vit lauk visus iss seimo rumu ir niekada ju daugiau ten neileist
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių