M. Monti atsistatydins iš Italijos premjero posto

Italijos premjeras Mario Monti atsistatydina, šeštadienį vakare paskelbė prezidentūra, kurios pranešimas pasirodė vos kelios valandos po to, kai žmogus, kurį jis pakeitė, Silvio Berlusconi, paskelbė, kad vėl sieks vadovauti vyriausybei.

„M.Monti “nemano, jog įmanoma tęsti savo mandatą ir todėl informavo apie savo ketinimą įteikti atsistatydinimo (pareiškimą)", - sakoma prezidentūros pareiškime.

Jis pasirodė po daugiau kaip valandą prezidentūroje vykusio M.Monti susitikimo su prezidentu Giorgio Napolitano. Dar penktadienį M.Monti derėjosi su parlamento politiniais lyderiais, tarp jų - Angelino Alfano iš S.Berlusconi „Laisvės tautos“ (PDL).

M.Monti aiškinsis, ar įvairios politinės partijos yra pasirengusios patvirtinti jo vyriausybės skubintą biudžetą. Tačiau kai tai bus padaryta, jis iškart atsistatydins, sakoma pareiškime.M.Monti vyriausybė kitų metų pavasarį šiaip ar taip turėjo atsistatydinti.

Visuotiniai rinkimai turi vykti kovą ar balandį, bet tiksli data nėra paskirta.Pastarojo meto apklausos rodė, kad rinkimus dabar laimėtų centro kairiųjų Demokratų partija, tačiau - be absoliučios daugumos, todėl jai reikėtų ieškoti koalicijos partnerių. Šiai partijai dabar vadovauja praėjusį savaitgalį išrinktas Luigi Bersani.

Tuo tarpu S.Berlusconi anksčiau šeštadienį paskelbtame savo pareiškime nurodė, kad pradėjo derybas su buvusiais koalicijos sąjungininkais “Šiaurės lyga" dėl galimybių remti vieną bendrą kandidatą.


Šiame straipsnyje: Mario MontiItalija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių