M. Gorbačiovas ragina A. Putiną atsistatydinti

Paskutinis sovietų lyderis Michailas Gorbačiovas šeštadienį paragino Rusijos premjerą Vladimirą Putiną patenkinti protestuotojų reikalavimus ir pasitraukti iš politikos, o ne siekti trečios prezidento kadencijos.

„Patarčiau Vladimirui Putinui pasitraukti dabar. Jis turėjo tris kadencijas: dvi kaip prezidentas ir vieną kaip premjeras. Trys kadencijos - to pakanka“, - interviu radijui „Echo Moskvy“ sakė M.Gorbačiovas, kuris kažkada tvirtai rėmė V.Putiną.

Tokį raginimą M.Gorbačiovas pareiškė Maskvoje pasibaigus antrajam per dvi savaites masiniam protestui prieš klastojimų temdytus rinkimus ir savo, kaip paskutinio Sovietų Sąjungos prezidento, atsistatydinimo 20-ųjų metinių išvakarėse.

80-metis M.Gorbačiovas, Nobelio taikos premijos laureatas, pažymėjo, jog pats nusprendė pasitraukti, kai tapo aišku, kad sovietinė sistema ilgiau nebeišsilaikys, ir paragino V.Putiną pasekti jo pavyzdžiu ir nusileisti nepasitenkinimą reiškiančiai visuomenei.

„Jis turėtų padaryti tą patį, ką padariau aš, - sakė M.Gorbačiovas, turėdamas omenyje savo paties atsistatydinimą iš Sovietų Sąjungos prezidento posto 1991 metų gruodžio 25 dieną. - Tokiu būdu jis galės išsaugoti visus pozityvius dalykus, kuriuos padarė“.

Buvęs KGB agentas V.Putinas prezidento poste dirbo dvi kadencijas nuo 2000 iki 2008 metų, o paskui jo pasirinktas politinis įpėdinis Dmitrijus Medvedevas paskyrė jį premjeru.

Kelios neseniai atliktos visuomenės apklausos rodo, kad V.Putino populiarumas sunkiai viršija 50 proc. ribą, kurią reikia peržengti siekiant laimėti prezidento rinkimus jau pirmajame rate.

Tačiau opozicijoje kol kas neiškilo jokia viena figūra, kuri galėtų rimtai varžytis su V.Putinu, nors pastarosiomis savaitėmis per visą Rusiją nusirito protestų banga.


Šiame straipsnyje: PutinasMaskva

NAUJAUSI KOMENTARAI

zet

zet portretas
Garbunia nori gaut antra nobelio premija ,arba taiko i Putino vieta

tadas

tadas portretas
Jie niekada neatsistatydina.

Memelburg

Memelburg portretas
Gorbačiovui tai išvis patylėti reikia
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių