Lukašenka sau įpėdinio nerengia ir viešai nieko neparems

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad neplanuoja perduoti valdžios savo giminaičiams.

„Ne, aš tokiomis kategorijomis nemąstau, kad kažkam turiu perduoti valdžią, atvirai jums sakau. Aš prisiekiau, kad jokiu būdu neperdavinėsiu valdžios savo giminaičiams, artimiesiems ... ar vaikams. To nebus“, - sakė A.Lukašenka interviu televizijai „Russia Today“.

„Tačiau svarbiausia, kad valdžią po Lukašenkos pas mus turės tas, kas ją laimės rinkimuose. Garbinguose, kaip kažkada (laimėjau) aš. Pirmą kartą pirmus prezidento rinkimus laimėjau atėjęs iš opozicijos, aš buvau opozicijos kandidatas į prezidentus, - pažymėjo jis. - Ir taip, kaip aš visą laiką laimėdavau tuos paskutinius rinkimus. Ta prasme elgiausi garbingai ir noriu, kad po Lukašenkos žmonės ateitų taip pat, garbingu keliu“.

Pasak Baltarusijos prezidento, kurį Vakarai vadina paskutiniu diktatoriumi Europoje, jis sau įpėdinio nerengia: „Kol kas sau taip ir nusistačiau: kad viešai nieko net ir nepalaikysiu. Liaudis turi pati išsirinkti sau vadovą, kai ateis laikas“.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad nenorėtų prezidento posto savo sūnums.

„To nenorėčiau, nenorėčiau, kad jis (jauniausias sūnus Nikolajus) eitų į politiką. Jis jau būdamas aštuonerių atsikando tos politikos - iš tėvo tai pamatė, jis net tokio noro vaikystėje neturėjo ir neturi, kad štai, mano tėtis prezidentas ir aš būsiu prezidentas. Aš ta tema namuose net nekalbu“, - sakė jis.

„Dėl suaugusių sūnų - jie man tiesiai sako: “Tėti, mums iki kaklo gana tavo prezidentavimo„. Todėl apie valdžios perdavimą nesikalbame“, - pridūrė A.Lukašenka.

„Ir aš iš viso šiandien nekalbu apie tai, kad kažkam turiu valdžią perduoti. Aš vis dar dirbu, ačiū Dievui. Gyvas ir sveikas“, - pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių