Libano sostinės centre per sprogimą žuvo mažiausiai 8 žmonės

Vienoje Beiruto centrinių gatvių sprogus galingai bombai, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, sužeista dar 78, pranešė liudininkai ir saugumo šaltinis.

Kol kas nežinoma, ar norėta nužudyti kurį nors politiką Libane, kurio bendruomenė yra susiskaldžiusi.

Sprogimas nugriaudėjo gatvėje, kurioje yra krikščioniškos prieš Damasko režimą pasisakančios Libano falangos partijos būstinė, tokiu metu, kai Libane yra sustiprėjusi įtampa tarp frakcijų, turinčių priešingas nuomones apie konfliktą Sirijoje.

Falangos lyderis Sami al-Gemayelis, griežtas Sirijos prezidento Basharo al-Assado (Bašaro Asado) priešininkas ir parlamento narys, pasmerkė šį išpuolį.

„Valstybė turi apginti piliečius. Mes nesutiksime, kad būtų delsiama, negali taip tęstis. Perspėjome jus prieš metus. Gana“, - kalbėjo S.al-Gemayelis, kurio brolis buvo nužudytas 2006 metų lapkritį.

Į Ašafrijės rajoną, kuriame dauguma gyventojų yra krikščionys, skubėjo greitosios pagalbos brigados, į dangų kilo dūmai. Tokiu dienos metu tėvai paprastai ateina prie mokyklų pasiimti vaikų.

Nuo sprogimo užsiliepsnojo keli automobiliai, gerokai apgriautas daugiaaukščio pastato fasadas.

Atskubėję panikuojantys gyventojai puolė ieškoti savo artimųjų, kiti padėjo nešti sužeistuosius į greitosios pagalbos mašinas.

Karą kaimyninėje Sirijoje kariauja daugiausia sunitų sukilėliai, siekiantys nuversti prezidentą Basharą al-Assadą, kuris priklauso alavitų sektai, priklausančiai šiitams.


Šiame straipsnyje: Libanassprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių