Li Keqiangas patvirtintas Kinijos premjeru

Kinijos parlamentas penktadienį patvirtino biurokratą Li Keqiangą (Li Kečiangą) premjeru, paskirdamas jį vadovauti antrai didžiausiai pasaulyje ekonomikai, atliekant galutinį žingsnį istoriniame valdžios perdavimo procese.

Li Keqiangui, kuris šiame poste tikriausiai dirbs dešimtmetį, teks rasti būdų, kaip vesti šalį į labiau subalansuotą plėtrą, kai didesnį vaidmenį pradeda atlikti išaugusios viduriniosios klasės vartojimas vidaus rinkoje.

„Skelbiu, kad draugas Li Keqiangas buvo išrinktas Kinijos Liaudies Respublikos premjeru“, - nurodė Nacionalinio Liaudies Kongreso (NLK), kuris dažniausiai tik tvirtina valdančiosios Komunistų partijos sprendimus, pirmininko pavaduotoja Yan Junqi (Jan Dzunči).

Aidint delegatų plojimams Didžiojoje liaudies halėje Pekine, Li Keqiangas atsistojo, nusilenkė ir paspaudė rankas Xi Jinpingui (Si Dzinpingui), kuris ketvirtadienį buvo oficialiai patvirtintas Kinijos naujuoju prezidentu, taip savo pirmtakui premjero poste Wen Jiabao (Ven Dziabao).

Li Keqiangą palaikė 2 940 deputatų iš 2 949 balsavusių. Trys balsavo prieš, o šeši susilaikė. Kaip ir balsuojant dėl Xi Jinpingo kandidatūros, rezultatai nekėlė jokių abejonių.

Li Keqiangas, Xi Jinpingas ir kiti aukšto rango lyderiai perėmė vadovavimą Komunistų partijai, kuriai priklauso tikroji valdžia, prieš keturis mėnesius, o jų surežisuotas paskyrimas į aukščiausius vyriausybės postus per šią savaitę vykusią NLK sesiją suteikia jų vadovavimui oficialų pobūdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių