Lesbietės masiškai sėda į „kūdikių traukinį“ ir vyksta Belgijon

Prancūzijai rengiantis didžiuliams, savaitgalį planuojamiems protestams prieš gėjų santuokas ir įvaikinimą, kaimyninė Belgija tapo rojumi prancūzų lesbietėms, kurios čia tūkstančiais traukia pradėti kūdikių.

Manoma, kad prancūzų lesbiečių poroms kasmet gimsta po maždaug 2 tūkst. kūdikių, pradėtų Belgijoje per dirbtinio apvaisinimo donoro sperma procedūras. Prancūzijoje tokios procedūros joms neprieinamos.

„Pastaruosius trejus metus buvo labai didelis paklausos padidėjimas. Žinia apie mus sklinda Prancūzijoje, mūsų pacientės ją perduoda kitoms“, - sakė Belgijos pietryčiuose esančio Lježo universitetinės ligoninės profesorius Michelis Dubois.

Taip pradėti vaikai net turi pravardę „Thalys“ kūdikiai" - pagal greitųjų traukinių, važinėjančių tarp Briuselio ir Paryžiaus, kompanijos pavadinimą. Tais traukiniais jų motinos, norėdamos susilaukti vaiko, kartais ne vienus metus važinėja pirmyn ir atgal.

Prancūzijos socialistų vyriausybės planai suteikti tos pačios lyties asmenų poroms teises į santuoką ir įsivaikinimą labai suskaldė visuomenę ir išprovokavo įnirtingus protestus, o naujas masinis mitingas Paryžiuje planuojamas šį sekmadienį.

Tarp plano oponentų yra katalikų ir musulmonų lyderiai.

Atsižvelgdami į audringus debatus, valdančiosios partijos parlamentarai trečiadienį sutiko atsisakyti pataisos, pagal kurią teisę į dirbtinį apvaisinimą įgytų ir tos pačios lyties asmenų poros.

Tuo tarpu Belgijoje, kur civilinės tos pačios lyties asmenų santuokos yra legalios nuo 2003 metų ir kuri didžiuojasi savo gėjų teisių situacija, pagal 2007-ųjų įstatymą dirbtinis apvaisinimas yra prieinamas visiems, „nepriklausomai nuo civilinio statuso ar lytinės orientacijos“.

Ši šalis tapo tam tikra prasme rojumi lesbiečių poroms; visoje Belgijoje yra 18 centrų, kuriose atliekamos dirbtinio apvaisinimo procedūros, o didžiąją daugumą pacienčių sudaro prancūzės.

„Motinos prancūzės sudaro 80 proc. iš 833 dirbtinio apvaisinimo atvejų, kuriuos turėjome pernai“, - sakė M.Dubois.

Didžiausioje Briuselio ligoninėje - Erazmo universitetinėje - paklausa yra tokia didelė, kad ji pacientams skambinti ir registruotis konsultacijoms leidžia tik dvi dienas per metus.

„Vos per pusantros valandos užsiregistruojama visam ateinančiam pusmečiui. Tai kelia daug nusivylimo, bet mes nieko negalime padaryti“, - sakė ligoninės vaisingumo klinikoje dirbanti Anne Delbaere.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Šviesi Lietuvos ateitis...Na, tokios, kaip nuotraukos priekyje - gali ir tarpusavy...ne bet koks vyras susigundys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių