Lenkijoje įkliuvo neblaivus automobilį vairavęs vyskupas

Lenkijos policija sostinėje sulaikė katalikų vyskupą, kuris vairuodamas neblaivus įvažiavo į telegrafo stulpą, pirmadienį pranešė policijos pareigūnai ir susigėdęs bažnyčios tarnas.

„Prašau atleidimo visų, kuriuos šiuo savo poelgiu įskaudinau. Ypač Varšuvos vyskupijos tikinčiųjų prašau man atleisti už tai, kad išdaviau jų pasitikėjimą“, - sakoma monsinjoro Pioto Jareckio pareiškime, kuriame monsinjoras patvirtina vairavęs apsvaigęs.

Varšuvos pagalbinis vyskupas 57-erių P.Jareckis buvo trumpai sulaikytas šeštadienį, kai jo automobilis išlėkė iš kelio.

Policijos pareigūnai nurodė, kad vairuotojo kraujuje buvo rasta 2,5 promilės alkoholio. Lenkijoje maksimalus leistinas alkoholio kiekis vairuotojų kraujuje yra 0,2 promilės. Už vairavimą apsvaigus gresia iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

P. Jareckis netrukus po patikrinimo buvo pareigūnų paleistas, tačiau kitą savaitę jis turės atvykti į policijos nuovadą.

„Būtent čia jam greičiausiai bus pateikti kaltinimai dėl vairavimo apsvaigus“, - sakė policijos atstovas Mariuszas Mrozekas naujienų agentūrai PAP.

P.Jareckis pažadėjo išklausyti terapijos kursą, kuris turėtų jam padėti išspręsti polinkio į alkoholį problemą, ir pareiškė, kad jo likimą Bažnyčioje nulems popiežius Benediktas XVI.

Lenkijoje, kur didžioji dauguma iš 38 mln. gyventojų yra Romos katalikai, Katalikų Bažnyčia yra labai įtakinga.


Šiame straipsnyje: alkoholisČekijavyskupas

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
kad jiems gi privaloma gerti per mišias...ydomu ar Lietuvos šventieji nevairuoja po mišių???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių