„Le Figaro“: A.Lukašenka nusivylęs ES požiūriu į Baltarusiją

Prezidentas Aleksandras Lukašenka sako esąs nusivylęs Europos Sąjungos požiūriu į Baltarusiją.

"Mes (esame) net labiau negu nusivylę. Mes kartais visiškai nebesuprantame, ko nori Europos Sąjunga", - dėstė jis interviu prancūzų laikraščiui "Le Figaro".

"Mes darome viską, kad būtų normalūs santykiai su mūsų kaimyne vakaruose, - tęsė jis. - Visos mūsų iniciatyvos nukreiptos gerų santykių su ES kryptimi".

Todėl, anot jo, "kodėl Europos Sąjunga taip reaguoja į mūsų iniciatyvas, yra klausimas jiems, o ne mums".

"Europos Sąjungos politika - mus pastoviai laikytų įtampoje ir kelti mums sąlygas, ar net versti mus daryti tokius veiksmus, kuriems mes, švelniai kalbant, nesame pasiruošę dėl objektyvių priežasčių, - tai tokio politika niekada nesusilauks mūsų supratimo", - pažymėjo A.Lukašenka.

Jis nurodė, kad liaudžiai yra pranešta, jog Baltarusija nori būti suvereni ir nepriklausoma, tam pritaria ir Vakarai. "Todėl mes užtikrinsime savo suverenitetą ir nepriklausomybę Baltarusijos liaudies labui", - sakė A.Lukašenka ir pridūrė, kad tai neprieštarauja Europos Sąjungai.

Baltarusijos prezidentas pasiūlė stiprinti santykius: "Ar pagal Rytų partnerystės programą, ar tiesiogiai Europos Sąjunga su Baltarusija, ar Prancūzija su Baltarusija, kaip jums patogiau".

"Jei jums nepatogu bendradarbiauti su Baltarusija, tai pasakykite mums", - pridūrė A.Lukašenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių