Latvijos parlamentas priėmė Gruziją remiantį pareiškimą

Latvijos Seimas neeiliniame posėdyje priėmė Gruziją remiantį pareiškimą.

Už šį dokumentą balsavo 64 deputatai, prieš pasisakė keturi, vienas susilaikė.

Latvijos parlamentas paragino Rusiją išvesti kariuomenę iš Gruzijos teritorijos, o konfliktuojančias šalis - sustabdyti karo veiksmus, atnaujinti derybų procesą, taip pat suteikti tarptautinei visuomenei galimybę įvertinti padėtį ir užtikrinti medicinos bei humanitarinę pagalbą nukentėjusiems ir pabėgėliams.

Seimas taip pat pasisakė už tai, kad rengiant naują Europos Sąjungos (ES) ir Rusijos partnerystės ir bendradarbiavimo sutartį būtų „pakartotinai įvertinti ankstesni ES ir Rusijos santykiai, taip pat vizų režimo sąlygos".

Latvijos parlamentas paragino NATO šalis intensyviau diskutuoti apie Gruzijos narystę aljanse ir šios šalies įtraukimą į Narystės NATO veiksmų planą.

Be to, Seimas ragina ES, NATO, Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizaciją, Europos Parlamentą, Jungtines Tautas ir kitas tarptautines organizacijas, „remiantis tarptautiniu mastu pripažintomis Gruzijos sienomis" kiek įmanoma greičiau pradėti derybas dėl taikos ir padėties sureguliavimo ir tuo pat metu siekti, „kad į padėties stabilizavimo procesą būtų įtrauktos neutralių šalių pajėgos užtikrinant didelį ES vaidmenį jose".

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių