Iš laivo „Arctic Sea“ savininko pareikalauta išpirkos

Su 15 rusų jūreivių dingusio sausakrūvio "Artic Sea" savininkui pateiktas išpirkos reikalavimas, tai, pasak Britanijos televizijos ir radijo korporacijos BBC, patvirtino Suomijos policija.

BBC taip pat pranešė, kad Prancūzijos karinio laivyno atstovas pareiškė, jog šio laivo Biskajos įlankoje nėra. Mat anksčiau šeštadienį buvo pasirodę pranešimų neva dingęs "Arctic Sea" perdavė signalus apie savo koordinates iš Biskajos įlankos.

Medieną gabenantis sausakrūvis "Arctic Sea" su 15 Rusijos piliečių įgula išplaukė iš Jakobstato (Pietarsario) uosto liepos 22 dieną į Alžyrą. Liepos 28 dieną ryšys su juo nutrūko, kai sausakrūvis buvo netoli Atlanto Portugalijos pakrantės. Manoma, kad jį užgrobė piratai, jo likimas nežinomas.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas trečiadienį pavedė Rusijos gynybos ministrui Anatolijui Serdiukovui surengti dingusio laivo paieškas.

Sausakrūvis "Arctic Sea" (pirmasis pavadinimas "Ochotskoje"), kurio vandentalpa - 4 706 tūkst. tonų, buvo pastatytas 1991 metais, plaukiojo su Maltos vėliava, jo operatorius - bendrovė " Solchart Arkhangelsk Ltd ".


Šiame straipsnyje: Arctic Sea

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių