„Labai laimingas“ G. Bushas vyresnysis išėjo iš ligoninės

Buvęs JAV prezidentas George'as Bushas pirmadienį buvo išleistas iš ligoninės po daugiau kaip du mėnesius trukusio bronchito - bakterinės infekcijos ir užsitęsusio kosulio - gydymo.

„Ponas Bushas pasitaisė tiek, kad jam nereikės jokio specialaus gydymo vaistais, kai jis išvažiuos namo, tačiau jis tęs fizinę terapiją“, - sakė gydytoja Amy Mynderse.

88 metų G.Bushas, kuris yra vyriausias tebegyvenantis buvęs JAV prezidentas, į Metodistų ligoninę Hjustone buvo paguldytas lapkričio 7 dieną. Po 12 dienų jis buvo išrašytas, bet dar po keturių vėl atsidūrė ligoninėje dėl atsinaujinusio kosulio.

„Esu labai dėkingas nuostabiems Metodistų (ligoninės) gydytojams ir slaugytojams, kurie taip gerai manimi rūpinosi“, - sakoma G.Busho pareiškime, kurį jis paskelbė po to, kai jį popiet (20 val. Lietuvos laiku) iš ligoninės pasiėmė žmona Barbara.

Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney nudžiugo dėl „puikių naujienų“ apie G.Busho išrašymą iš ligoninės.

G.Busho atstovas Jimas McGrathas AFP sakė, kad buvęs prezidentas ir jo žmona iškart grįžo į namus Hjustono vakaruose, kur jis toliau bus „stiprinamas ar grūdinamas“.

Pavadinęs tai „puikia diena“ buvusiam prezidentui, atstovas sakė, kad G.Bushas suprato būtinybę gydytis ligoninėje, bet yra patenkintas iš jos išėjęs.

„Jis ne toks žmogus, ... kad jam patiktų ilgai (sėdėti) ramiai, ir kai jam nebereikėjo būti ligoninėje, jis norėjo išeiti. Šiandien jis yra labai laimingas buvęs prezidentas“, - pridūrė J.McGrathas.

Gydytojai vylėsi, kad buvęs prezidentas galės grįžti namo Kalėdoms, tačiau jis buvo priverstas šventes praleisti ligoninėje, kur prie jo prisidėjo žmona, sūnus Neilas ir vaikaitis Pierce'as.

Respublikonas G.Bushas Baltuosiuose rūmuose dirbo vieną kadenciją, nuo 1989 iki 1993 metų, bet spėjo pasiųsti JAV karius į pergalingą pirmąjį Persijos įlankos karą, kai amerikiečių vadovaujama koalicija išvarė iš Kuveito invazines tuometinio Irako diktatoriaus Saddamo Husseino pajėgas.

Jo sūnus George'as W.Bushas JAV prezidentas buvo dvi kadencijas ir taip pat pradėjo karą su Iraku, tąkart nusiųsdamas JAV vadovaujamas pajėgas iki pat Bagdado - Saddamui Husseinui, kurį klaidingai apkaltino kaupiant masinio naikinimo ginklus, nuversti.


Šiame straipsnyje: George BushJAVbronchitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių