Kurdų sukilėliai oficialiai paskelbė paliaubas su Turkija

Ginkluotoji Kurdistano darbininkų partijos (PKK) grupė šeštadienį paskelbė „formalias ir neabejotinas“ paliaubas su Turkija, prieš tai jų įkalintam vadui nurodžius baigti dešimtmečius trukusią ginkluotos kovos už autonomiją kampaniją.

„Nuo kovo 21 dienos ir vėliau mes, kaip judėjimas, kaip PKK, oficialiai ir neabejotinai skelbiame paliaubas“, - sako PKK karo vadas Muratas Karayilanas (Muratas Karailanas) vaizdo įraše, kuris transliuojamas tinklalapyje „Firat News“, susijusiame su kovotojais.

Viename salos kalėjime nuo 1999-ųjų už išdavystę kalinamas kurdų sukilėlių lyderis Abdullah Ocalanas (Abdula Edžalanas) ketvirtadienį, kovo 21 dieną, kai kurdai švenčia Naujuosius metus, paragino kovotojus nutraukti ugnį, sudėti ginklus bei pasitraukti iš Turkijos.

A.Ocalanas su pareigūnais nuo spalio vedė derybas dėl karo veiksmų nutraukimo; nuo 1984 metų lig šiol ginkluota kova nusinešė apie 40 tūkst. gyvybių.

Nors M.Karayilano paliaubų paskelbimo Bonoje, Vokietijoje, švęsti Naujųjų metų susirinkusiems kurdams, ir laukta, tai yra svarbus ženklas, kad už įstatymo ribų esanti PKK paklus A.Ocalano įsakymams.

A.Ocalano įtaka PKK kovotojams ir milijonams kurdų tebėra didžiulė.

M.Karayilano štabas yra atokiame kalnų regione Irako šiaurėje, iš kur jis vadovauja PKK sukilimui Turkijoje.

JAV ES ir NATO narė Turkija laiko PKK teroristų organizacija.


Šiame straipsnyje: TurkijakurdaiAbdullah Ocalanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių