Kremlius ir toliau neigia V. Putino sveikatos problemas

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sveikata netrukdo jam dirbti ar keliauti, penktadienį sakė jo atstovas, kuris kalbėjo po šaltinių pateiktos informacijos, kad Kremlius atšaukė susitikimą su Japonijos premjeru.

Atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad premjero Yoshihiko Nodos vizitas į Maskvą „niekada nebuvo galutinai suplanuotas“, ir išreiškė viltį, kad jis įvyks sausio mėnesį.

„Tikimės, kad šis vizitas įvyks, ir manome, kad jis įvyks antroje sausio pusėje“, - sakė D.Peskovas naujienų agentūrai ITAR-TASS.

Šaltinis Japonijos vyriausybėje penktadienį AFP sakė, jog Rusijos pareigūnai informavo japonus apie tai, kad susitikimas atšaukiamas dėl kažkokios V.Putino sveikatos problemos.

Japonijos žiniasklaida taip pat pranešė, kad vieno Japonijos šiaurėje esančio miesto meras citavo tokius premjero Y.Nodos žodžius: „Prezidento Putino sveikatos būklė bloga“.

D.Peskovas, kuris jau ne kartą neigė gandus, kad V.Putinas kenčia nuo nugaros sužeidimo, taip pat davė interviu bulvariniam laikraščiui „Komsomolskaja pravda“, kuriame tokias kalbas pavadino „neproporcingai išpūstomis“.

„Jis dirba kaip ir anksčiau, ir planuoja toliau dirbti tokiu pačiu tempu. Jis taip pat neplanuoja sustabdyti savo sportinės veiklos ir, kaip kiekvienas sportininkas, kartais gali jausti skausmą - nugaros, rankos ar kojos. Tai niekada neveikė jo darbo efektyvumo“, - pabrėžė D.Peskovas.

60 metų Rusijos lyderis aktyviai keliavo nuo pat gegužės, kai grįžo į Kremlių istorinei trečiai kadencijai, bet nuo spalio 5-osios oficialaus vizito Tadžikistane niekur nebuvo išvykęs iš Maskvos.

Šią savaitę Kremlius patvirtino, kad pirmadienį V.Putinas lankysis Turkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

felia

felia portretas
koks kieno reikalas sveikatos pablogejimas ar pagerejimas,musu vadovams senai sveikata pablogejus nes serga smegenu suminkstejimu ir niekas i tai nekreipe demesio,o jus cia sergat svetimom ligom
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių