Kiprui kol kas nepavyko užsitikrinti Rusijos pagalbos

Kipro finansų ministrui Michaliui Sariui (Michalis Sarris) nepavyko pasiekti pažangos per dvi derybų sesijas Maskvoje dėl galimybių užsitikrinti Rusijos finansinę pagalbą, kai Nikosija atmetė Europos Sąjungos (ES) pasiūlytą finansinio gelbėjimo programą, numatančią skausmingą indėlių apmokestinimą.

M.Saris susitiko su Rusijos finansų ministru Antonu Siluanovu, o vėliau - su pirmuoju vicepremjeru Igoriu Šuvalovu, tariantis dėl galimybės gauti dar vieną paskolą iš Maskvos.

Kipras taip pat tikisi, kad bus sušvelnintos 2011 metais Rusijos suteiktos 2,5 mlrd. eurų (8,6 mlrd. litų) paskolos sąlygos. Pagal dabartines sąlygas, Nikosija šias lėšas turėtų grąžinti iki 2016 metų.

„Pradžia buvo labai gera. Mūsų diskusija buvo labai gera, sąžininga ir atvira“, - M.Saris sakė žurnalistams po derybų su Rusijos finansų ministru.

Tačiau vienas Rusijos vyriausybės šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad susitikimas su I.Šuvalovu, kuris yra artimas prezidento Vladimiro Putino padėjėjas, prižiūrintis finansų sektorių, nedavė jokių rezultatų.

M.Saris pažadėjo likti Maskvoje, kol bus priimtas vienoks ar kitoks susitarimas, kuris galėtų padėti Kipro bankams ir visai šaliai išvengti bankroto.

Rusijos naujienų agentūros nurodė, kad derybos Maskvoje bus tęsiamos ketvirtadienį.


Šiame straipsnyje: KipraskrizėES krizėRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių