Kinijoje susidegino du tibetiečiai paaugliai

Du tibetiečiai paaugliai mirė susideginę viename Kinijos regione, protestuodami prieš Pekino valdymą, pranešė žiniasklaida ir Vakarų šalių žmogaus teisių organizacijos.

Reto dvigubo susideginimo aukomis tapo buvę pradinės mokyklos moksleiviai - 18-metis Sonamas Dargye ir 17-metis Rinchenas, nurodė JAV įsikūręs Laisvosios Azijos radijas (RFA).

Jie mirė antradienį Abos prefektūroje - Kinijos pietvakarinės Sičuano provincijos regione, kuriame gyvena daug tibetiečių ir neseniai yra įvykę daug panašių incidentų, pridūrė RFA.

Londone įsikūrusios žmogaus teisių organizacijos „Free Tibet“ vadovę Stephanie Brigden, kuri taip pat paskelbė apie tų paauglių mirtį, sakė: „Tibeto vaikai ... patiria visus gyvenimo priespaudoje iššūkius ir dažnai būna visateisiai dalyviai kovoje prieš tai.“

Tuo tarpu sekmadienį buvo pranešta apie 49 metų Namlhos Tseringo (Namlos Ceringo) susideginimą vienoje judrioje gatvėje Siahė apygardoje šiaurės vakarinėje Gansu provincijoje, nurodė RFA.

Radijo tinklalapyje buvo paskelbta nuotrauka, kurioje matomas liepsnų apimtas vyras, matomai Namlha Tseringas, sėdintis gatvėje sukryžiavęs kojas, pro šalį važiuojant automobiliams.

„Free Tibet“ pranešė, kad tas vyras, dar žinomas kaip Hoba, paliko žmoną ir keturis sūnus.

Jau per 100 žmonių susidegino protestuodami prieš Kinijos valdymą nuo 2009 metų, o mažiausiai 85 iš jų mirė, sakoma pranešimuose.

Vašingtone įsikūrusi organizacija „International Campaign for Tibet“ paskelbė, kad bent 22 iš tų susideginusių žmonių buvo ne vyresni nei 18 metų, įskaitant antradienį įvykdyto dvigubo susideginimo aukas.


Šiame straipsnyje: TibetasvienuoliaiKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių