Kinijoje anuliuota 12-metės ir 28-rių vyro santuoka

Pietvakarių Kinijos regiono pareigūnai anuliavo 12-metės mergaitės, kurią jos tėvas pardavė 28 metų vyrui, santuoką, pranešama penktadienį.

Mergaitė gyveno su sergančiais seneliais skurdžiame kaime Guidžou provincijoje, o jos išsiskyręs tėvas, kuriam priklausė jos globos teisės, dirbo kitur, pranešė portalas „Zhongguoshikewang“.

Jo buvusi žmona, kuri augina jaunesnę poros dukrą, apie tas vedybas sužinojo atvykusi į laidotuves ir kreipėsi į policiją.

Santuoka už kažkokią sumą buvo sutarta per vieną giminaitį.

Vietos pareigūnai paskelbė santuoką negaliojančia, nes mergaitė pagal įstatymus dėl jauno amžiaus dar negali tekėti, savo interneto svetainėje pranešė „China News Service“.

Pareigūnai rūpinasi, kad mergaitė baigtų mokslus ir planuoja suteikti jos šeimai ekonominę pagalbą.

Mergaitės istoriją paskelbė keli kinų portalai, o į „Twitter“ panašaus kinų socialinio tinklo „Sina Weibo“ vartotojai reiškė pasipiktinimą ir liūdesį.

Vienas jų sakė, kad tos mergaitės tėvas „neturi žmogiškumo“ ir nėra vertas būti tėvu.

Kinijos provincijoje su pagyvenusiais giminaičiais ir be didelės priežiūros gyvena dešimtys milijonų „paliktų vaikų“, kurių tėvai išvyko ieškoti geresnio pragyvenimo šaltinio kitur, bet neišgalėjo pasiimti jų su savimi.

12-metės nuotakos istorija atspindi tų „paliktų vaikų negandas“, rašė „Zhongguoshikewang“.

Nuotraukose matėsi aplūžusi medinė jos senelių troba, paramstyta ilgomis kartimis, gofruoto plieno lakštais užlopytais šonais ir stogu.

Guidžou provincijoje lapkričio mėnesį viename konteineryje buvo rasti negyvi penki berniukai, kurie užtroško degindami anglis uždaroje erdvėje. Tie vaikai, kurių tėvai taip pat yra išvykę dirbti kitur, gynėsi nuo žiemos šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių