Kardinolai dėl konklavos datos apsispręs vėliau penktadienį

Kardinolai dėl konklavos, per kurią bus renkamas naujas popiežius, pradžios datos balsuos vėliau penktadienį, pranešė Vatikano atstovas spaudai Federico Lombardi.

„Galime tikėtis, kad kongregacija šiandien po pietų balsuos dėl konklavos pradžios datos“, - F.Lombardi sakė kalbėdamas apie derybas, kurios prasidės 18 val. ir baigsis 20 val. Lietuvos laiku.

„Konklava bus kitą savaitę. Ji gali būti trečiadienį. Pirmadienį, antradienį, trečiadienį, gal net ketvirtadienį“, - sakė F.Lombardi per spaudos konferenciją.

Vatikanas nurodė, kad visi 115 „rinkikų kardinolų“, balsuosiančių konklavoje jau yra Romoje.

Paskutinis rinkikas, Jeanas-Baptiste'as Phamas Minhas Manas (Žanas Batistas Pamas Minas Manas) iš Vietnamo, atvyko ketvirtadienį ir, kaip ir jo kolegos, iškilmingai prisiekė neatskleisti, apie ką tariasi kardinolai iki konklavos.

Susirinkę penktadienį kardinolai oficialiai balsavimu patvirtino priežastis, dėl kurių du rinkikai negali dalyvauti konklavoje - tai sergantis Indonezijos kardinolas Julius Darmaatjadja ir britų kardinolas Keithas O'Brienas (Kitas O'Brajenas), kuris pasitraukė dėl „netinkamų kunigui veiksmų“.

Katalikų kardinolų susirinkimai, pradėti pirmadienį, yra tam tikras formalumas prieš konklavą naujam popiežiui išrinkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių