Kalinama „Pussy Riot“ narė „perkelta į saugią vietą“

Viena iš kalinamų Rusijos pankroko grupės „Pussy Riot“ narių, kuri pasiskundė prastais santykiais su kitomis kolonijos kalinėmis, buvo perkelta, penktadienį paskelbė kalėjimų administracija.

24 metų Marija Aliochina, kuri atlieka dvejų metų kalėjimo bausmę už grupės protestą prieš Vladimirą Putiną pagrindinėje Maskvos katedroje, perkelta „į saugią vietą“ toje pačioje kolonijoje, sakė Permės regiono kalėjimų administracijos pareigūnas.

„Aliochina trečiadienį vakare buvo perkelta į saugią vietą iš bendrojo skyriaus, po to, kai parašė laišką kalėjimo vadovams, kuriame prašo būti perkelta“, - sakė jis.

„Perkėlimo priežastis yra ta, kad jos santykiai su kitomis kalinėmis buvo prasti“, - sakė jis, bet daugiau nedetalizavo.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad M.Aliochina buvo perkelta į vienutę, bet minėtas pareigūnas atsisakė tai patvirtinti.

M.Aliochina, kuri prieš mėnesį buvo atvežta į Bereznikų koloniją Permės regione, ne bendrajame skyriuje bus laikoma tris mėnesius, nebent paprašytų būti perkelta atgal, sakė minėtas pareigūnas.

Bulvarinis laikraštis „ Komsomolskaja pravda“ penktadienį rašo, kad M.Aliochina giminaičiams telefonu pasiskundė, kad kitos kalinės jai grasina, ir paprašė teisių gynimo organizacijų ją paremti.

M.Aliochina ir kita „Pussy Riot“ narė Nadežda Tolokonikova dvejus metus kalėti buvo nuteistos už religinės neapykantos paskatintą chuliganizmą - dėl „pankmaldos“ Maskvos katedroje.

Grupės narė Jekaterina Samucevič po apeliacijos buvo paleista su lygtine bausme, nes per tą protesto akciją apsaugininkai ją pačiupo dar nespėjusią joje sudalyvauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių