Kalifornijoje dėl gaisrų evakuota tūkstančiai gyventojų

Daugiau nei 14 tūkst. žmonių buvo evakuota iš vieno miesto šiaurinėje Kalifornijoje dėl nesuvaldomų miško gaisrų, kurių visoje valstijoje kilo šimtai.

Vėjo genamos liepsnos antradienio rytą netoli Paradaiso miesto, esančio už 144 kilometrų į šiaurę nuo Sakramento, per kelias valandas sunaikino beveik keturias dešimtis namų ir 10 ūkinių pastatų, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Paradaiso gelbėjimo operacijų centro direktorius Chuckas Roughas televizijai CNN sakė, jog padėtis naktį šiek tiek pagerėjo, tačiau su Bjuto apygardoje 19,8 tūkst. hektarų apėmusiu gaisru kovojančios gaisrininkų brigados turėjo atsitraukti dėl karščio bangos.

Pasak gelbėjimo centro direktoriaus, iki šiol evakuota 14 tūkst. iš 27 tūkst. Paradaiso gyventojų.

Šis gaisras yra vienas iš 323 Kalifornijoje užregistruotų aktyvių gaisro židinių. Pragariška gaisrų banga kilo birželio 20 dieną, žaibui padegus perdžiūvusius nacionalinio parko miškus. Nuo to laiko iš viso užregistruota apie 1 800 gaisrų.

Kalifornijos miškų ir priešgaisrinės apsaugos departamentas pranešė, jog 1 458 gaisrai buvo visiškai užgesinti, o 18,9 tūkst. darbuotojų tebekovoja su valstijoje siaučiančiais gaisrais.

Ugnis išdegino maždaug 270 tūkst. hektarų teritoriją. Ši gaisrų banga jau tapo viena iš didžiausių Kalifornijos istorijoje, nors liepsnose kol kas nežuvo nė vienas žmogus ir buvo sunaikinta palyginti nedaug gyvenamųjų namų, kurių iš viso sudegė 96.

Praėjusių metų spalį Kalifornijoje siautėję gaisrai išdegino apie 200 tūkst. hektarų. Juose žuvo aštuoni žmonės, sudegė apie 2 tūkst. namų, o 640 tūkst. gyventojų buvo evakuoti.

KD ir BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių