Kaip gyvena pasaulio lyderių atžalos?

Auksinis jaunimas, mamytės sūneliai - kaip tik jų nevadina. Žiniasklaida seka kiekvieną jų žingsnį ir su pasimėgavimu pučia grandiozinius skandalus net iš menkiausio nusižengimo. Rusijos naujienų portalas vazhno.ru pristatė kelias ryškesnes istorijas iš pasaulio politinių lyderių vaikų gyvenimo.

Dukra kritikuoja F.Castro

Alina Fernández yra nesantuokinė Kubos lyderio Fidelio Castro dukra. Jos motiną Nati Revueltą legendinis kovotojas sutiko, kai jo galvoje knibždėjo vien mintys apie revoliuciją. Moteris buvo ištekėjusi, F.Castro turėjo žmona, bet tai jo nesustabdė. Tiesa, po kelerių metų aistra išgaravo, ir jie nutraukė santykius.

F.Castro pripažino dukrą tik tuomet, kai ji sulaukė pilnametystės. Mergina dirbo modeliu, vėliau užėmė modelių agentūros viešųjų ryšių direktorės pareigas. 1993 m. A.Fernández pabėgo iš Kubos, padirbusi pasą, ir apkeliavo beveik visą pasaulį. Šiuo metu 53 metų sulaukusi moteris gyvena Majamyje, veda savo radijo laidą „Tiesiog Alina“ ir kritikuoja tėvo vykdomą socialinę politiką.

1998 m. A.Fernández išleido memuarų knygą „Tremtinės prisiminimai“, kurioje atvirai papasakojo apie vaikystę ir tėvą.

„Aš norėjau tiek daug jam papasakoti. Norėjau, kad jis rastų būdų išvengti nepritekliaus, kad grąžintų Kalėdas ir kad vėl gyventų su mumis. Bet jis neatsakė į mano laišką“, - knygoje rašė A.Fernández.

Režisierius Robertas Moresco šiuo metu kuria filmą pagal autorės prisiminimus. Juostos veiksmas prasideda 1958 m., kai A.Fernández dar buvo maža mergaitė. Tuomet ji dar nesuprato, kas yra tas barzdotas rūkalius, lankantis jos motiną.

„Šis vaikinas - retas psichas“

Hannibalas Gaddafi, Libijos lyderio Muammaro Gaddafi sūnus, tėvynėje lankosi retai, o kai atvyksta, elgiasi ramiai ir vengia dėmesio. Tačiau Europoje jis duoda valią savo afrikietiškoms aistroms.

2004 m. poilsiaudamas Sardinijoje girtas jaunuolis nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į prieplauką. Vėliau Romoje jis užpuolė policininką, o Paryžiuje smarkiai išgėręs 100 km per valandą greičiu lėkė priešpriešine Eliziejaus laukų juosta ir sukėlė didelę avariją. Kai žandarai sustabdė automobilį, iš jo išlipo apsaugininkai ir ėmė talžyti pareigūnus. H.Gaddfi išvengė bausmės, nes turėjo diplomatinę neliečiamybę.

Po kelerių metų H.Gaddafi vėl įsivėlė į skandalą, kai Paryžiaus viešbutyje „InterContinental“ grasindamas pistoletu sumušė savo nėščią draugę. Teismas skyrė smurtautojui 500 eurų (1725 litų) baudą.

„Šis vaikinas - retas psichas, - sako Prancūzijos policijos pareigūnai. - Jis mano galįs daryti bet ką, kas šaus jam į galvą.“

Moteris, verta tik Dievo

Per pastarąją Milano madų savaitę Ukrainos prezidento Viktoro Juščenkos dukra Vitalina pristatė garsios ukrainiečių dizainerės Ainos Gasės kolekciją „Moteris, verta tik Dievo“. Tai buvo pirmas jos pasirodymas ant podiumo. Pirmas ir paskutinis, nusprendė pati Vitalina.

Madų savaitėje ji dalyvavo ir vestuvinę suknelę užsidėjo norėdama padėti našlaičiams, mat pusė iš kolekcijos uždirbtų pinigų bus skirta labdarai. Ukrainos prezidento dukra dabar daug laiko skiria labdarai.

27 metų moteris jau spėjo ištekėti ir pagimdyti du vaikus.

Eskimams parduotų sniegą

Legendinės britų politikės Margaret Thatcher sūnų Marką persekioja nelaimės. 2005 m. Ekvatoriaus Gvinėjos sukilėliai už jo pinigus nusipirko sraigtasparnį „Mi-26“ ir užpuolė prezidento rūmus. Jeigu motina nebūtų sumokėjusi 265 tūkst. svarų sterlingų užstato ir patarusi iš dalies pripažinti kaltę, Marko lauktų kalėjimas iki gyvos galvos arba netgi mirties bausmė. Bet jis atsipirko lygtine ketverių metų kalėjimo bausme. Didžiosios Britanijos žiniasklaida labai piktinosi, kad buvusi premjerė valstybės jai mokamus pinigus skyrė savo „nenaudėlio“ išlaisvinimui.

Balandį M.Thatcheriui nebuvo leista įvažiuoti į JAV, kur gyvena jo žmona ir du vaikai. Santuoka atsidūrė ties skyrybų riba, o santykiai su giminaičiais irgi klostosi prastai. Sesuo Carol su juo nesišneka jau beveik metus. Netgi motina pripažįsta, kad dėl pinigų jis padarytų viską: „Markas gali parduoti sniegą eskimams ir smėlį arabams.“


Šiame straipsnyje: žinomų žmonių vaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių