Kadhafi pajėgos įžengė į Bengazį

Libijos lyderiui Muamarui Kadhafi (Muamarui Kadafiui) ištikimos pajėgos šeštadienį įžengė į Bengazį, pranešė "Al Jazeera" televizija.

Pasak jos reporterio, vyriausybės pajėgos įsiveržė į miestą iš vakarų pusės.

Iš rytinio Libijos miesto Bengazio pranešama, kad šeštadienį paryčiais driokstelėjo keli sprogimai; šios sukilėlių sostinės gyventojai pasakojo girdėję praskrendant naikintuvą ir sakė, kad lyderio M.Kadhafi pajėgos puola miestą.

"Sprogimai prasidėjo apie 2 valandą vietos (ir Lietuvos) laiku. Kadhafi pajėgos juda į priekį - girdėjome, kad jos už 20 kilometrų nuo Bengazio, - pasakojo šio miesto gyventojas Farajas Ali (Faradžas Alis). - Šaudo sausumos pajėgos. Matėme vieną lėktuvą."

Libijos vyriausybė penktadienį paskelbė vienašališkai nutraukianti ugnį, kai Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba patvirtino neskraidymo zoną šioje Šiaurės Afrikos šalyje, tačiau Jungtinės Valstijos nurodė, kad šių paliaubų nesilaikoma.

Kitose Bengazio vietose sukilėliai pranešė apie susirėmimus ir M.Kadhafi pajėgų smūgius.

"Naikintuvai bombardavo kelią į oro uostą, taip pat suduotas aviacijos smūgis Abu Hadžio rajono pakraštyje", - ligoninės darbuotojas ir sukilėlių šalininkas Mohammedas Dwo (Mohamedas Dvo) sakė naujienų agentūrai "Reuters".

Pasak jo, įvyko susišaudymas tarp sukilėlių ir dviejų samdinių, kurie prasiskverbė į miestą ir vežė automobilyje dėžę rankinių granatų.

Abu vyrai, vilkėję civilinius drabužius, buvo nušauti; sukilėliai prie lavonų rado sukruvintus tapatybės dokumentus, rodančius, kad šie asmenys buvo Nigerijos piliečiai.

"Sėdėjome čia ir buvome apšaudyti iš šio automobilio. Mes atsakėme ugnimi, o tada jis sudužo", - pasakojo sukilėlių kovotojas Meri Dersi (Meris Dersis).

Gyventojų savisaugos būrio narys Jamalas bin Nouras (Džamalas bin Nuras) sakė "Reuters", jog telefonu jam buvo pranešta apie vyriausybės pajėgų būrį, esą atplaukusį į miestą laivu, tačiau šios informacijos nebuvo įmanoma patvirtinti.

Bengazyje šiuo metu sklando įvairių gandų ir nuogirdų, kurių praktiškai neįmanoma patvirtinti dėl prastų ryšių.


Šiame straipsnyje: Libija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių