Jungtinėse Valstijose uždarytos dvi atominės elektrinės

Jungtinėse Valstijose ankstų antradienio rytą, praūžus audrai „Sandy“, buvo uždarytos dvi atominės elektrinės. Tačiau jų operatoriai pabrėžia, kad jėgainių būklė pavojaus visuomenei nekelia.

Pagrindinė Naujojo Džersio energetikos bendrovė „PSEG Nuclear“ pranešė  išjungusi vieną bloką Salemo elektrinėje prie Delavarų upės ir nurodė, kad didžioji dalis jo vandens cirkuliacijos siurblių „dėl oro poveikio“ tapo nebenaudojami.

PSEG pranešime sakoma, kad 1,175 MW galingumo blokas buvo išjungtas rankiniu būdu, tačiau nurodoma, kad per šią procedūrą „nekilo jokių problemų“ ir kad jėgainė „šiuo metu yra stabili“.

Prasidėjus audrai, antrasis blokas jau buvo anksčiau uždarytas smulkiam remontui, nurodė bendrovė ir pridūrė, kad netoliese esantis Houp Kriko reaktorius toliau dirba visu pajėgumu.

Niujorko energijos teikėja bendrovė „Entergy“ savo Indian Pointo jėgainę uždarė dėl „išorinių elektros sistemos problemų“.

Kitas blokas dirbo visu pajėgumu, pranešė bendrovė ir socialiniame tinkle „Twitter“ patvirtino, kad visuomenei arba kompanijos darbuotojams jokio „pavojaus ji nekelia“.

Pirmadienio vakarą, dėl audros upėse ir įlankose kylant vandens lygiui, Atominės energetikos reguliavimo komisija pranešė, jog stebi padėtį visose elektrinėse, kuriose reaktoriai aušinami vandeniu.

Naujajame Džersyje esančioje Oister Kriko elektrinėje, kuri audros metu buvo uždaryta planiniam remontui, vandens lygiui viršijus viršutinę ribą siurblinėje, įsijungė pavojaus signalas.


Šiame straipsnyje: Sandyuraganas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių