JT Saugumo Taryba pasmerkė teroro išpuolius Sirijoje

JT Saugumo Taryba penktadienį pasmerkė „teroristų“ atakas Sirijos Alepo mieste, kur žuvo dešimtys žmonių ir atsakomybę dėl to prisiėmė su „al Qaeda“ susijusi grupuotė.

Pareiškimu, kuriam pritarė visos 15 Saugumo Tarybos narių, „griežčiausiai“ smerkiami šie išpuoliai ir reiškiama užuojauta „šių baisių aktų“ aukų artimiesiems.

Trečiadienį buvo susprogdinti užminuoti automobiliai prie karininkų klubo ir prie Alepo senamiesčio vartų, žuvo dešimtys žmonių, sužeista daugiau kaip 100.

Šiame mieste nesiliauja įnirtingos kovos tarp prezidentui Basharui al-Assadui (Bašarui Asadui) ištikimų pajėgų ir sukilėlių, siekiančių nuversti dabartinį režimą.

Džihadistų grupuotė „Jebhat Al-Nusra“ siejama su „al-Qaeda“, interneto forumuose paskelbė prisiimanti atsakomybę dėl trečiadienio išpuolių.

JT Saugumo Taryba savo pareiškime išskyrė šią grupuotę.

„Saugumo Tarybos narės patvirtina, kad terorizmas visomis jo formomis ir išraiškomis yra viena didžiausių grėsmių tarptautinei taikai ir saugumui; kad bet kurie teroro aktai yra nusikalstami ir nepateisinami, nepaisant jų motyvų, nesvarbu kur, kada ir kas juos vykdytų“, - sakoma pareiškime.

Taip pat nurodoma, kad JT Saugumo Tarybos nariai „yra pasiryžę kovoti su bet kurių formų terorizmu, remiantis JT Chartijoje apibrėžta atsakomybe“.''


Šiame straipsnyje: SirijaišpuoliaiAl Qaeda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių