JT: Gruzijos lėktuvą numušė Rusija

Jungtinių Tautų (JT) ekspertai paskelbė išvadą, kad nepilotuojamą Gruzijos žvalgybinį lėktuvą balandžio mėnesį numušė rusų naikintuvas, praneša naujienų agentūra AFP. Tuo metu Rusijos gynybos ministerija tai toliau neigia.

JT ekspertai Gruzijoje pirmadienį išplatino pranešimą, kad Gruzijos nepilotuojamą lėktuvą balandžio 20 dieną virš Abchazijos teritorijos numušė Rusijos naikintuvas.

„Speciali tyrimo komisija priėjo išvadą remdamasi naikintuvo, pastebėto Gruzijos pateiktoje vaizdajuostėje, konfigūracija. Vaizdajuostėje užfiksuotas naikintuvas yra MiG-29 ar Su-27", - sakoma JT pranešime.

Dokumente taip pat pažymima, kad, radarų duomenimis, nurodytas naikintuvas, sunaikinęs Gruzijos nepilotuojamą skraidymo aparatą, „sugrįžo į Rusijos oro erdvę Maikopo-Krasnodaro kryptimi".

„JT misija taip pat pažymi, kad pirmą kartą radarai užfiksavo naikintuvą už maždaug 12 km nuo Gudautos aerodromo 2800 metrų aukštyje. Tai gali reikšti, kad naikintuvas pakilo būtent iš šio aerodromo", - teigia JT ekspertai.

Tuo metu Maskva tvirtina, kad lėktuvą numušė Abchazijos priešlėktuvinės gynybos priemonės. Rusijos Užsienio reikalų ministerijos nuomone, įrodymai, kuriuos pateikė Gruzija savo versijai pagrįsti, nėra verti pasitikėjimo.

„Apie jokį Gruzijos valstybinės sienos pažeidimą, juo labiau apie nepilotuojamo lėktuvo numušimą negali būti nė kalbos", -  pirmadienį agentūrai „Interfax" pareiškė Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnybos viršininkas pulkininkas Aleksandras Drobyševskis.

Pasak jo, „balandžio 20 dieną Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvai prie Gruzijos sienos neskraidė".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių