JAV Slaptajai tarnybai pirmąkart vadovaus moteris

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį paskyrė Julią Pierson (Džuliją Pirson) pirmąja moterimi, vadovausiančia Slaptajai tarnybai - elitinei apsaugos agentūrai, kurią pernai aptemdė prostitucijos skandalas Kolumbijoje.

J.Pierson, kuri iki šiol užėmė Slaptosios tarnybos administracijos vadovės postą, jau 30 metų dirba agentūroje, kuriai patikėta prezidento ir jo šeimos apsauga, taip pat tiriančioje pinigų padirbinėjimo ir sukčiavimo atvejus.

„Julia visada buvo didžiadvasiškumo ir pasišventimo, kurį kasdien demonstruoja šios tarnybos vyrai moterys, pavyzdys, - sakoma B.Obamos pranešime. - Julia yra aiškiai kvalifikuota vadovauti agentūrai, kuri ne vien užtikrina amerikiečių saugumą per svarbius renginius ir saugo mūsų finansų sistemą, bet ir saugo mūsų lyderius ir pirmąsias šeimas, įskaitant maniškę.“

Slaptoji tarnyba praeitais metais ėmėsi priemonių, kad būtų nuplauta munduro dėmė dėl skandalo, paaiškėjus, kad jos agentai linksminosi su prostitutėmis Kolumbijos mieste Kartachenoje, kur B.Obama buvo atvykęs dalyvauti Amerikos Šalių Organizacijos (OAS) viršūnių susitikime.

Dėl šio skandalo namo buvo išsiųsti daugiau nei dvi dešimtys Slaptosios tarnybos agentų ir kariškių, kuriems buvo patikėta pasiruošti B.Obamos apsaugai per šį aukšto lygio vizitą. Dėl to gėdingo incidento Slaptąją tarnyba paliko aštuoni agentai.

Kadenciją baigiantis Slaptosios tarnybos direktorius Markas Sullivanas (Markas Salivanas) atsiprašė dėl skandalo, privertusio agentūrą pakeisti kai kurias savo taisykles.

Įvykiai Kartachenoje ir vėliau kitęs pasipiktinimas visuomenėje iškėlė platesnių klausimų dėl Slaptosios tarnybos agentų elgesio ir mačistinės kultūros šioje tarnyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių