JAV šiaurės rytuose gyvenimą paralyžiavo smarki pūga

Smarki pūga šeštadienį siautė JAV šiaurės rytų regione antrą dieną iš eilės, priversdama uždaryti mokyklas, gadindama elektros linijas ir paralyžiuodama susisiekimą lėktuvais, automobiliais ir traukiniais.

Audra, kuri, kaip teigia meteorologai, pažers iki šiol daugiausiai sniego per šią žiemą Naujosios Anglijos pakrantėje, grasina nutraukti elektros tiekimą ir palikti be transporto dešimtis milijonų žmonių.

Iki penktadienio vakaro Niujorke, kurio oro uostai yra vieni judriausių pasaulyje, skrydžiai buvo paralyžiuoti, kai dėl smarkaus snygio ir vėjo oro bendrovės sustabdė bet kokią veiklą Lagvardijos, Niuarko „Liberty“ ir Johno F. Kennedy tarptautiniame oro uostuose.

Vien Masačusetse daugia nei 255 tūkst. namų ir verslo įmonių liko be elektros iki vėlaus vakaro; šis skaičius matyt dar didės, nurodė dienraštis „Boston Herald“.

Tuo tarpu Nantuketo saloje buvo užfiksuoti vėjo gūsiai, kurių greitis siekė 119 kilometrų per valandą.

Lagvardijos oro uosto generalinis direktorius Tomas Bosco sakė televizijai NY1, kad oro uostas „kaunasi“ su audra ir sieks likti atidarytas netgi oro bendrovėms sustabdžius veiklą nakčiai.

Jis nurodė, kad jeigu išsipildys blogiausios prognozės ir Niujorke prisnigs 30 centimetrų, skrydžiai bus atnaujinti „tikriausiai įdienojus“.

Smarkiausias audros siautėjimas numatomas naktį Bostone ir jo apylinkėse.

Viena Masačusetso atominė jėgainė buvo sustabdyta penktadienio vakarą, dingus elektrai, pranešė branduolinės energetikos priežiūros institucija.

Plimuto mieste esančios Pilgrimo atominės elektrinės reaktorius buvo sklandžiai išjungtas, o visuomenės saugumui jokia grėsmė nebuvo iškilusi, nurodė vienas Branduolinio reguliavimo komisijos (NRC) pareigūnas.

„Nebuvo jokio poveikio jėgainės darbuotojams arba visuomenei“, - pažymėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių